Pittige Oosterse perzikensalade
- Aziatisch, Bijgerecht
- 10-20 min.
Deze lekkere perzikensalade maak ik vaak bij een Oosterse maaltijd. Goed voor te bereiden en heerlijk bij pittige gerechten. Ook vorige week bij mijn rijsttafel weer een succes!
Ingrediënten 4 personen
1 blik halve perziken - 1/2 krop ijsbergsla - 1 theelepel sambal brandal - 2 eetlepels ketjap manis - 2 eetlepels citroensap - 1 eetlepel donderbruine basterdsuiker - 3 eetlepels seroendeng (=kokosmengsel met pinda`s)Benodigdheden
platte schaal
Voorbereiding
Laat de perziken uitlekken en snij ze in schijfjes. Roer een marinade van sambal, ketjap, citroensap en basterdsuiker.
Bereidingswijze
Perziken door het sausje scheppen en plm. 30 minuten marineren. Af en toe roeren. Sla wassen en in smalle reepjes snijden (goed laten uitlekken!). Slareepjes over een platte schaal verdelen. Perzikenschijfjes erover verdelen en bestrooien met seroendeng.
Serveertip
Lekker als voorgerecht of bijgerecht bij een Oosterse maaltijd.