Pittige Oosterse perzikensalade

  • Aziatisch, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Pittige Oosterse perzikensalade

    Pittige Oosterse perzikensalade

    Pittige Oosterse perzikensalade

Deze lekkere perzikensalade maak ik vaak bij een Oosterse maaltijd. Goed voor te bereiden en heerlijk bij pittige gerechten. Ook vorige week bij mijn rijsttafel weer een succes!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 blik halve perziken - 1/2 krop ijsbergsla - 1 theelepel sambal brandal - 2 eetlepels ketjap manis - 2 eetlepels citroensap - 1 eetlepel donderbruine basterdsuiker - 3 eetlepels seroendeng (=kokosmengsel met pinda`s)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

platte schaal

Voorbereiding

Laat de perziken uitlekken en snij ze in schijfjes. Roer een marinade van sambal, ketjap, citroensap en basterdsuiker.

Bereidingswijze

Perziken door het sausje scheppen en plm. 30 minuten marineren. Af en toe roeren. Sla wassen en in smalle reepjes snijden (goed laten uitlekken!). Slareepjes over een platte schaal verdelen. Perzikenschijfjes erover verdelen en bestrooien met seroendeng.

Serveertip

Lekker als voorgerecht of bijgerecht bij een Oosterse maaltijd.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten