1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Salade
  5. Oosterse salade
  6. Pittige Oosterse perzikensalade

Pittige Oosterse perzikensalade

  • Aziatisch, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 10-11-2004

Ingrediënten 4 personen


1 blik halve perziken - 1/2 krop ijsbergsla - 1 theelepel sambal brandal - 2 eetlepels ketjap manis - 2 eetlepels citroensap - 1 eetlepel donderbruine basterdsuiker - 3 eetlepels seroendeng (=kokosmengsel met pinda`s)


Verder heb je nodig


Platte schaal


Pittige Oosterse perzikensalade
Pittige Oosterse perzikensalade

Deze lekkere perzikensalade maak ik vaak bij een Oosterse maaltijd. Goed voor te bereiden en heerlijk bij pittige gerechten. Ook vorige week bij mijn rijsttafel weer een succes!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat de perziken uitlekken en snij ze in schijfjes. Roer een marinade van sambal, ketjap, citroensap en basterdsuiker.

Bereidingswijze

Perziken door het sausje scheppen en plm. 30 minuten marineren. Af en toe roeren. Sla wassen en in smalle reepjes snijden (goed laten uitlekken!). Slareepjes over een platte schaal verdelen. Perzikenschijfjes erover verdelen en bestrooien met seroendeng.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Lekker als voorgerecht of bijgerecht bij een Oosterse maaltijd.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (9)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top