1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. West-Vlaamse stoverij

West-Vlaamse stoverij

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 10-11-2004

Ingrediënten 4 personen


1 kg rundsvlees in blokjes,4 grote uien,75 gr boter,zout,peper of kruidenmix voor stoverij indien voorhanden,1 el (grove)mosterd,laurierblad,1 of twee snedes brood ontdaan van de rand,1 fles Rodenbachbier of (indien niet voorhanden Westmalle Dubbel)Stoverij zoals mijn grootmoeder die klaarmaakte! Heerlijk met friet!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de boter in een grote braadpan, bak het vlees op hoog vuur in ongeveer 5 minuten rondom bruin en bestrooi het met zout en peper of de kruidenmix. Neem het vlees dan met een schuimspaan uit de pan. Fruit de uien ongeveer 3 minuten in het achtergebleven bakvet.Daarna het vlees weer bij de uien voegen en het laurierblad toevoegen. Giet het flesje bier bij dit geheel en dek de pan af met een deksel. Laat het geheel gaar worden. Wanneer het vlees bijna gaar is voeg je er het brood bij dat je eerst besmeert met de mosterd. Je legt dit met de mosterdkant naar onderen in de pan. Laat nog even doorsmoren op een zacht vuurtje. (+- 1 12 uur)
Indien nodig kan je de saus nog binden met een lichte sausbinder of bloem.

Serveertip

Serveer deze heerlijke stoverij natuurlijk met echte vlaamse (handgesneden) friet! Eventueel kan je er een frisse salade bij serveren.Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chefathome


Reacties (0)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chefathome
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top