1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Mousse van geitenkaas met appel

Mousse van geitenkaas met appel

  • Frans, Borrelhapje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 10-11-2004

Ingrediënten 6 personen


175 gram zachte jonge geitenkaas (bijv. Bettine Blanc) - 1 blaadje gelatine - 4 eetlepels droge witte wijn - 1 dl slagroom - zout, witte peper - 1 middelgrote appel (bijv Elstar) - 2 theelepels citroensap - 1 zakje rucola of wat blaadjes spinazie - 1/2 stokbrood - 1 eetlepel fijngesneden bieslook - wat boter



Dit heerlijke borrelhapje kregen we bij vrienden. Recept gevraagd en natuurlijk gekregen. Recept van Hans Belterman. Ik heb het een beetje aangepast. De smaak is verrukkelijk! Het hapje is heel goed voor te bereiden, dus het proberen waard. Denk eraan dat het geitenkaasmengsel plm. 2 uur in de koelkast moet opstijven.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Geitenkaas fijn prakken. Gelatineblaadjes in koud water 5 minuten weken. Wijn aan de kook brengen. Van het vuur af het uitgeknepen gelatineblaadje erin oplossen. Heel even laten staan en dan door de geitenkaas roeren. Slagroom bijna stijf kloppen. Door het geitenkaas-mengsel spatelen. Wat zout en peper toevoegen. Mengsel 2 uur in de koelkast zetten. Schil de appel, haal het klokhuis eruit en snij de appel in hele dunne schijfjes. Besprenkel ze met citroensap. Was de rucola of spinazie. Snij het stokbrood in plakjes en rooster de sneetje

Bestrijk de sneetjes stokbrood eventueel met wat boter. Beleg ze met een blaadje rucola of spinazie. Leg er 2 appelschijfjes op en een mooi "balletje" geitenkaasmousse. Bestrooi met wat bieslook en smullen maar!

Bron

Hans Belterman



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top