1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Pittige indische rundvleesstoofpot (ook voor de slowcooker )

Pittige indische rundvleesstoofpot (ook voor de slowcooker )

Door: pwiggers

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 10-11-2004

Ingrediënten 4 personen


750 gram riblappen - 750 gram uien - zout, peper - 3 kruidnagelen - 1 laurierblad (of 1 blad daon salam )- 2 rode Spaanse pepers - 1/2 dl ketjap manis - 4 teentjes knoflook - 3 eetlepels olie - 1 theelepel ketoembar ( koriander ) - 1 afgestreken eetlepel kerriepoeder - 2 eetlepels azijn - 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker - 1 eetlepel bloem - 1 vleesbouillontablet


Pittige indische rundvleesstoofpot (ook voor de slowcooker )
Pittige indische rundvleesstoofpot (ook voor de slowcooker )
Pittige indische rundvleesstoofpot (ook voor de slowcooker )
Pittige indische rundvleesstoofpot (ook voor de slowcooker )
Pittige indische rundvleesstoofpot (ook voor de slowcooker )
Pittige indische rundvleesstoofpot (ook voor de slowcooker )
Klaar voor de oven

Heb geen Slowcooker wel een Romertof en dit ging ook fantastisch ! Parel62

Heb geen Slowcooker wel een Romertof
en dit ging ook fantastisch !
Parel62
Lekker "slowcooking " in de tajine !!

Absoluut een Topper dit recept !!

Absoluut een Topper dit recept !!
Pittige indische rundvleesstoofpot (ook voor de slowcooker )

In de slowcooker (foto Louise)

In de slowcooker (foto Louise)
Pittige indische rundvleesstoofpot (ook voor de slowcooker )

Met witte rijst en komkommersalade

Met witte rijst en komkommersalade

Een heerlijke Indische stoofpot. Een top-recept! Lekker als onderdeel van een rijsttafel, maar ook heel erg lekker als hoofdgerecht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij het vlees in flinke dobbelstenen.
Pel de uien en snipper deze grof.
Pel en snipper de knoflook.
Was de pepers, verwijder de zaadlijsten en pitjes.
Verhit de olie en bak hierin in kleine porties het rundvlees snel rondom bruin.
Kruid het vlees met zout en peper. Haal het vlees uit de pan.
Bak de uien en de knoflook in het overgebleven vet lichtbruin.
Voeg de Spaanse peper , een lepel bloem, de ketoembar en kerriepoeder toe en bak even mee.
Doe het vlees weer in de pan. Even goed doorbakken.
Ketjap, kruidnagelen, azijn, basterdsuiker en laurierblad erbij en zoveel water dat het vlees nog net niet onder staat.
Vleesbouillontablet verkruimelen en toevoegen en alles 2 1/2 a 3 uur sudderen.
Proeven en eventueel nog wat zout, sambal of ketjap toevoegen en dan.....smullen maar!
Gebruik je bij de bereiding de Slowcooker, zet dan de slowcooker op low en laat het vlees plm. 5 - 6 uur stoven. Afhankelijk van de grootte van de stukjes en het vlees. Na 5 uur even proberen! (zo doe ik het altijd!

Tags, , , , , ,

Serveertip

Lekker met rijst en komkommersalade.



Reacties (273)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top