750 gram riblappen - 750 gram uien - zout, peper - 3 kruidnagelen - 1 laurierblad (of 1 blad daon salam )- 2 rode Spaanse pepers - 1/2 dl ketjap manis - 4 teentjes knoflook - 3 eetlepels olie - 1 theelepel ketoembar ( koriander ) - 1 afgestreken eetlepel kerriepoeder - 2 eetlepels azijn - 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker - 1 eetlepel bloem - 1 vleesbouillontablet
Een heerlijke Indische stoofpot. Een top-recept! Lekker als onderdeel van een rijsttafel, maar ook heel erg lekker als hoofdgerecht.
Snij het vlees in flinke dobbelstenen.
Pel de uien en snipper deze grof.
Pel en snipper de knoflook.
Was de pepers, verwijder de zaadlijsten en pitjes.
Verhit de olie en bak hierin in kleine porties het rundvlees snel rondom bruin.
Kruid het vlees met zout en peper. Haal het vlees uit de pan.
Bak de uien en de knoflook in het overgebleven vet lichtbruin.
Voeg de Spaanse peper , een lepel bloem, de ketoembar en kerriepoeder toe en bak even mee.
Doe het vlees weer in de pan. Even goed doorbakken.
Ketjap, kruidnagelen, azijn, basterdsuiker en laurierblad erbij en zoveel water dat het vlees nog net niet onder staat.
Vleesbouillontablet verkruimelen en toevoegen en alles 2 1/2 a 3 uur sudderen.
Proeven en eventueel nog wat zout, sambal of ketjap toevoegen en dan.....smullen maar!
Gebruik je bij de bereiding de Slowcooker, zet dan de slowcooker op low en laat het vlees plm. 5 - 6 uur stoven. Afhankelijk van de grootte van de stukjes en het vlees. Na 5 uur even proberen! (zo doe ik het altijd!
Lekker met rijst en komkommersalade.
pwiggers 16-10-2019
Dank je we Anuschkah, in een slowcooker kun je inderdaad alle ingrediënten tegelijk toevoegen en lten stoven. Ik kan mijn slowcooker niet meer missen. Groetjes, Petra
Anuschkah 13-10-2019
Ik heb hem opgeslagen om te proberen, ziet er heerlijk uit. Ook zit ik erover te denken om een slowcooker
aan te schaffen. Kun je alle ingrediënten dan tegelijk toevoegen en laten stoven?
Groetjes, Anuschka
Patriciavr 22-09-2019
Iedereen in mijn gezin vond het heerlijk, en dat zegt wat. Dit wordt zeker vaker gemaakt. Echt heerlijk!
pwiggers 09-09-2019
Dat is nog eens leuk om te horen. Dank je wel voor het compliment. Groetjes, Petra
FJbaktpannenkoeken 06-09-2019
Ik kom al jaren nauwelijks nog op Smulweb, maar zo af en toe zoek ik deze stoofpot op. Ik heb al zoveel stoofpotjes gemaakt, en we eten heel veel Aziatisch, maar dit recept blijft echt favoriet hier in huis. In de loop der jaren heb ik veel van jouw recepten gekookt, Petra, maar dit blijft voor ons toch wel het grootste succes. Dankjewel!