Pittige indische rundvleesstoofpot (ook voor de slowcooker )

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 10-11-2004
  • Pittige indische rundvleesstoofpot (ook voor de slowcooker )

    Pittige indische rundvleesstoofpot (ook voor de slowcooker )

    Pittige indische rundvleesstoofpot (ook voor de slowcooker )

  • Pittige indische rundvleesstoofpot (ook voor de slowcooker )

    Pittige indische rundvleesstoofpot (ook voor de slowcooker )

    Pittige indische rundvleesstoofpot (ook voor de slowcooker )

  • Pittige indische rundvleesstoofpot (ook voor de slowcooker )

    Pittige indische rundvleesstoofpot (ook voor de slowcooker )

    Pittige indische rundvleesstoofpot (ook voor de slowcooker )

  • Pittige indische rundvleesstoofpot (ook voor de slowcooker )

    Pittige indische rundvleesstoofpot (ook voor de slowcooker )

    Pittige indische rundvleesstoofpot (ook voor de slowcooker )

  • Pittige indische rundvleesstoofpot (ook voor de slowcooker )

    Pittige indische rundvleesstoofpot (ook voor de slowcooker )

    Pittige indische rundvleesstoofpot (ook voor de slowcooker )

Een heerlijke Indische stoofpot. Een top-recept! Lekker als onderdeel van een rijsttafel, maar ook heel erg lekker als hoofdgerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
750 gram riblappen - 750 gram uien - zout, peper - 3 kruidnagelen - 1 laurierblad (of 1 blad daon salam )- 2 rode Spaanse pepers - 1/2 dl ketjap manis - 4 teentjes knoflook - 3 eetlepels olie - 1 theelepel ketoembar ( koriander ) - 1 afgestreken eetlepel kerriepoeder - 2 eetlepels azijn - 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker - 1 eetlepel bloem - 1 vleesbouillontablet
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snij het vlees in flinke dobbelstenen.
Pel de uien en snipper deze grof.
Pel en snipper de knoflook.
Was de pepers, verwijder de zaadlijsten en pitjes.
Verhit de olie en bak hierin in kleine porties het rundvlees snel rondom bruin.
Kruid het vlees met zout en peper. Haal het vlees uit de pan.
Bak de uien en de knoflook in het overgebleven vet lichtbruin.
Voeg de Spaanse peper , een lepel bloem, de ketoembar en kerriepoeder toe en bak even mee.
Doe het vlees weer in de pan. Even goed doorbakken.
Ketjap, kruidnagelen, azijn, basterdsuiker en laurierblad erbij en zoveel water dat het vlees nog net niet onder staat. Vleesbouillontablet verkruimelen en toevoegen.
***Bij gebruik van de slowcooker nu alles over doen in de slowcooker en volg de aanwijzingen onderaan. . Bij gebruik van de stoofpan kan het vlees nu 2 1/2 a 3 uur sudderen.
Proeven en eventueel nog wat zout, sambal of ketjap toevoegen en dan.....smullen maar!
***Gebruik je bij de bereiding de Slowcooker, zet dan de slowcooker op low en laat het vlees plm. 5 - 6 uur stoven. Afhankelijk van de grootte van de stukjes en het vlees. Na 5 uur even proberen! (zo doe ik het altijd!

Serveertip

Lekker met rijst en komkommersalade.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 27-02-2021

Hoi sodapoppin, ik heb het in het recept wat duidelijker gemaakt voor de slowcooker. Vanaf *** in de bereiding kun je het vlees in de slowcooker doen en de aanwijzingen voor slowcooker volgen. Fijn weekend Groet, Petra

Sodapoppin avatar
Sodapoppin 26-02-2021

Ik heb dit recept jaren geleden gemaakt en zeer lekker. Maar ik heb een slowcooker nu en wil die voor dit gerecht gebruiken. Hoe kan ik dit het beste doen stap voor stap?

pwiggers avatar
pwiggers 01-02-2021

Beste Arie, wat een superleuke en gezellige reactieop mijn stoofpot. Heel leuk om te horen dat jullie zo blij zijn met het recept en dat jullie het lekker vonden. Dank je wel. Hartelijke groet, Petra Wiggers

ArieHout avatar
ArieHout 30-01-2021

Beste Petra, Vandaag voor de allereerste keer onze (nieuwe) Crock-Pot gebruikt. We kunnen beiden niet (goed) koken. Nauwgezet uw instructie gevolgd. Vanmorgen een uur voorbereiding. Daarna 6 uren in de Crock-Pot. Het was overheerlijk! Dank u wel voor uw goede recept! Waar u schrijft: Vlees weer in de pan; hebben we het vlees op dat moment in de slowcooker gedaan. Ging prima. Goed gelukt. We zijn zo blij dat het ons meteen de eerste keer zo goed gelukt is; ook door uw duidelijke beschrijving! Nogmaals reuze bedankt!

pwiggers avatar
pwiggers 02-12-2020

Wat is dat leuk om te horen Hilde. Dank je wel. Groetjes, Petra

hildemerkus avatar
hildemerkus 02-12-2020

Hoi Petra, Ik maak deze stoofpot minstens een keer per maand. Het is altijd een groot succes. Groetjes, Hilde

pwiggers avatar
pwiggers 30-11-2020

Reactie van Michiel1951 in mijn meldingen op 29 november 2020 21:58:58 ; Hallo Petra, heb zowel de stoofpot en de witte kool gemaakt. Beide waren een eclatant succes. Wij hebben met z'n drieën alles opgegeten met zo min mogelijk rijst. Ik had de zaadlijsten en pitjes van de pepers in de stoofpot niet weggehaald, maar dat zal ik volgende keer wel doen. Heerlijk eten. Gaan we vaker maken, Groet, Michiel

pwiggers avatar
pwiggers 01-11-2020

Hoi Elisabeth, dank je wel voor je reactie. Heel leuk om te horen dat de je smaak lekker vindt. Eet smakelijk. Groet, Petra

pwiggers avatar
pwiggers 01-11-2020

vinvic zegt in mijn meldingen op 31 oktober 2020 08:07:59 : Hallo Petra, De stoofpot was GEWELDIG . Gaan we ook met vrienden eten. Vriendelijke groet Henk en Nanneke Stevenhaagen

ElisabethSchmidt avatar
ElisabethSchmidt 31-10-2020

Ik ben het voor morgen alvast aan het klaarmaken. Maar of ik zoveel geduld heb? De smaak is in ieder geval hemels! Nu alleen nog gaar worden. Dankje voor dit recept. Ik ga er trouwens sperziebonen en rijst bij eten :-)

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten