Pittige gehaktballetjes in een kerrie-tomatensaus

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 10-11-2004
  • Pittige gehaktballetjes in een kerrie-tomatensaus

    Pittige gehaktballetjes in een kerrie-tomatensaus

    Pittige gehaktballetjes in een kerrie-tomatensaus

Deze lekkere gehaktballetjes waren ook een onderdeel van mijn Oosterse etentje.
Ze vielen heel erg in de smaak en waren zo op.
Ook lekker als borrelhapje of als hoofdgerecht met rijst en sperzieboontjes.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram rundergehakt - 3 eetlepels paneermeel - zout, peper - 1 ei - 1 ui - 1 Spaanse peper - 1 kleine groene paprika -
1 blikje tomatenblokjes of gepelde tomaten - 1 eetlepel olie - 2 afgestreken eetlepels kerriepoeder - 2 theelepels ketoembar ( koriander ) - 1 theelepel kaneel - 1 laurierblad - 2 teentjes knoflook - 1 klein blikje tomatenpuree - 1 vleesbouillontablet - 1 eetlepel azijn - 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker of stukje goeloe djawa
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 442,04 kcal
Koolhydraten 19,09 g
Eiwitten 29,30 g
Vetten 26,34 g
Benodigdheden
Grote Koekenpan of hapjespan

Bereidingswijze

Gehakt mengen met peper, zout, paneermeel en ei. 20 kleine balletjes hiervan rollen. Ui en knoflook pellen en snipperen. Pepertje en paprika wassen, zaadlijsten en pitjes verwijderen en snipperen.Olie verhitten en balletjes hierin in 5 minuten rondom bruin braden. Uit de pan nemen. In rest olie ui, knoflook, Spaanse peper en paprika bakken. Kerriepoeder, ketoembar en kaneel toevoegen en even meebakken. Tomatenpuree toevoegen en even meebakken. Tomatenblokjes en laurier erbij (als je gepelde tomaten gebruikt deze even kleinsnijden). Wat water (begin met een half kopje of 1/2 dl.) bouillonblokje, azijn en basterdsuiker erbij en alles nog 15 minuten laten pruttelen. Nog even proeven en eventueel wat zout toevoegen.
Gehaktballetjes in de saus verwarmen.
Vind je de saus nog te dik doe er dan nog een klein beetje water bij.

Serveertip

Heerlijk borrelhapje maar ook lekker met rijst of als onderdeel van een rijsttafel.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 14-07-2017

Hi Laurie, doe er eerst een half kopje water bij (plm. 1/2 dl.) vind je de saus dan nog te dik kun je nog iets toevoegen. Succes met de gehaktballetjes.

Lauriemans avatar
Lauriemans 14-07-2017

Volgende week is proberen zonder de kaneel dan:) hoeveel water doe jij er trouwens ongeveer bij? Vind dat moeilijk in te schatten want heb nog niet zo veel ervaring met koken!

pwiggers avatar
pwiggers 14-07-2017

Goed te horen Laurie dat de balletjes gesmaakt hebben. De kaaneel kun je gerust weglaten hoor. Groetjes.Petra

Lauriemans avatar
Lauriemans 14-07-2017

Het was super lekker! alleen de kaneel vonden ze hier wat minder, is er iets waarmee je dat kunt vervangen of gewoon weg laten?

ArualB avatar
ArualB 03-11-2012

Heb er weer eentje van je meegenomen, bedankt. Groet, Laura

Caroline271 avatar
Caroline271 01-11-2012

Vanavond gemaakt, alleen de geur al...heerlijk! Verrassende combinatie van kruiden ed. Lekker, van mij krijg je de 5 sterren ;)

Sjulleke avatar
Sjulleke 24-07-2012

Vandaag gemaakt. Onwijs lekker en eenvoudig te maken. Iedereen was enthousiast. Dank je wel voor het recept:-))) deze wordt vaker op tafel gezet. Is nl ook lekker met warm weer....gr Sjulleke

hyacintje avatar
hyacintje 09-06-2012

Heerlijk lijkt me dit, ik neem je recept mee.

novemberrain18 avatar
novemberrain18 09-10-2006

Ook weer meegenomen, bedankt Petra!

testpage avatar
testpage 25-01-2005

<center><font face="Kristen ITC"size=4><b>Mmmm... dat lijkt me erg lekker! Neem hem mee en print hem uit. Liefs, Maria</font></b></center>

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten