Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Pittige gehaktballetjes in een kerrie-tomatensaus

Pittige gehaktballetjes in een kerrie-tomatensaus

Door: pwiggers

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 10-11-2004

Ingrediënten 4 personen


500 gram rundergehakt - 3 eetlepels paneermeel - zout, peper - 1 ei - 1 ui - 1 Spaanse peper - 1 kleine groene paprika -
1 blikje tomatenblokjes of gepelde tomaten - 1 eetlepel olie - 2 afgestreken eetlepels kerriepoeder - 2 theelepels ketoembar ( koriander ) - 1 theelepel kaneel - 1 laurierblad - 2 teentjes knoflook - 1 klein blikje tomatenpuree - 1 vleesbouillontablet - 1 eetlepel azijn - 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker of stukje goeloe djawa


Verder heb je nodig


Grote Koekenpan of hapjespan


Deze lekkere gehaktballetjes waren ook een onderdeel van mijn Oosterse etentje.
Ze vielen heel erg in de smaak en waren zo op.
Ook lekker als borrelhapje of als hoofdgerecht met rijst en sperzieboontjes.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Gehakt mengen met peper, zout, paneermeel en ei. 20 kleine balletjes hiervan rollen. Ui en knoflook pellen en snipperen. Pepertje en paprika wassen, zaadlijsten en pitjes verwijderen en snipperen.Olie verhitten en balletjes hierin in 5 minuten rondom bruin braden. Uit de pan nemen. In rest olie ui, knoflook, Spaanse peper en paprika bakken. Kerriepoeder, ketoembar en kaneel toevoegen en even meebakken. Tomatenpuree toevoegen en even meebakken. Tomatenblokjes en laurier erbij (als je gepelde tomaten gebruikt deze even kleinsnijden). Wat water (begin met een half kopje of 1/2 dl.) bouillonblokje, azijn en basterdsuiker erbij en alles nog 15 minuten laten pruttelen. Nog even proeven en eventueel wat zout toevoegen.
Gehaktballetjes in de saus verwarmen.
Vind je de saus nog te dik doe er dan nog een klein beetje water bij.

Tags, , , , , , ,

Serveertip

Heerlijk borrelhapje maar ook lekker met rijst of als onderdeel van een rijsttafel.



Deel dit recept

Reacties (17)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top