Stoofpot hachee van rundvlees met bokbier (ook voor de slowcooker)

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 10-11-2004
  • Stoofpot hachee van rundvlees met bokbier (ook voor de slowcooker)

    Stoofpot hachee van rundvlees met bokbier (ook voor de slowcooker)

    Stoofpot hachee van rundvlees met bokbier (ook voor de slowcooker)

Een heel erg lekker recept uit de Volkskrant van Sylvia Witteman. Heeft wat tijd nodig om te stoven, maar dan heb je ook een verrukkelijk gerecht. Heerlijk met kruimige aardappeltjes.

Heerlijk ook uit de slowcooker. Plm. 4 /12 uur op slow. Geen omkijken naar.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 kilo doorregen riblappen (op kamertemperatuur) - 1 kilo uien - 50 gram boter - 50 gram bloem - 2 laurierblaadjes - 2 theelepels gedroogde tijm - 2 eetlepels azijn - 2 eetlepels mosterd - 2 bruine boterhammen zonder korst - 2 flesjes bokbier - zout, peper - 1/2 vleesbouillontablet
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 477,57 kcal
Koolhydraten 23,44 g
Eiwitten 38,52 g
Vetten 23,99 g
Benodigdheden
Zware braadpan of slowcooker

Bereidingswijze

Snij het vlees in blokjes van plm. 2 x 2 cm.
Pel en snipper de uien.
Vermeng de bloem met peper en zout,
Doe dit samen met het vlees in een plastic zak en schud deze tot het vlees bedekt is met het bloem.
Verhit de boter in de pan en bak het vlees steeds in kleine porties aan.
Haal het vlees uit de pan en bak vervolgens de uien omscheppend lichtbruin.
Doe het vlees erbij met de azijn, tijm, laurier, bouillonblokje, mosterd en de verkruimelde boterhammen.
Giet het bier erbij en laat het vlees in plm. 3 a 3 1/2 uur gaar stoven.
Op het laatst zonder deksel, zodat de saus wat indikt.

N.B. Zodra het bier bij het vlees is gegoten kun je het vlees in de slowcooker doen.
Zet de slowcooker op low en laat het geheel in plm. 4,5 of 5 uur gaar stoven

Bron

Sylvia Witteman uit Volkskrant

Serveertip

Heerlijk met rodekool, spruitjes, spitskool etc. en
gekookte aardappelen of aardappelpuree.

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 10-12-2015

Dank je wel beekmanh, recept aangepast.

beekmanh avatar
beekmanh 10-12-2015

In iets aangepaste vorm werkelijk lekker. Heb vlees en uien ieder 750 gram, genoeg voor 4 personen! Van de overige ingrediënten de helft genomen, dus ook het bier. Anders wordt het een natte boel. Voor de mosterd de Franse grove Maille gebruikt. O ja, klein puntje: pas de tekst aan, want het is erg moeilijk om de uien te snipperen en daarna in halve ringen te snijden.

GG69 avatar
GG69 15-11-2006

Heb echt zin in een stoofpotje, dus neem ik ook dit recept mee! Jammer dat ik het nu niet kan maken, want het zou vanavond wel lekker gesmaakt hebben bij mijn hutspot!

jokewvg avatar
jokewvg 18-01-2005

Ik neem dit recept ook mee Petra, lijkt me ook lekker. Bedankt en groetjes Joke.

quiltje avatar
quiltje 13-11-2004

Hoi Marianne, Ik ben weer bij je wezen "struinen". Heb weer genoeg inspiratie opgedaan! Bedankt, Ank

marianneoud avatar
marianneoud 11-11-2004

Heb je recept mee genomen Petra Ziet er heerlijk uit! Marianne

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten