1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Snijbiet
  5. grootmoeders snijbiet

grootmoeders snijbiet

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 10-11-2004

Ingrediënten 4 personen


1 bos snijbiet= 25 gr boter= 1 lp olijfolie= 1 lp suiker= 1 lp fijngesneden rozemarijn= 60 gr rozijnen= 2 lp pijnboompitten= zout en peper na smaak..



Blettes grand-mere

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

*Verwijder de stelen van de snijbiet,plus het dike deel van de nerf.
Snijd de bladeren klein.
*Verhit in een grote koekenpan de boter met de olie tot het vet zeer heet is.
Voeg de suiker toe en laat deze in ca 1 min licht karameliseren.
Voeg dan meteen de snijbiet en rozemarijn toe en schep deze om.
Bak de snijbiet ca 1-2 min onder voortdurend omscheppen,zodat hij slinkt tot de helft van zijn volume.
Schep de rozijnen erdoor.
Schep dan de pijnboompitten erdoor.
Bak nog 1-2 min op een hoog vuur om het teveel aan vocht te laten verdampen.
*Strooi zout en peper over de snijbiet,schep hem in een voorverwarmde schaal en serveer hem direct

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van trudy47


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van trudy47
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top