Leuke(amuse) Broodrolletjes gevuld met tonijn uit de oven

  • Frans, Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 09-11-2004

Echt leuk als amuse (iets kleinere plakjes snijden)of borrelhapje. Brood word als een pannenkoek plat gemaakt. Gevuld met tonijn, kappertjes en kruiden, Word gemengd en in het brood gerold. Dit gaat ook nog voor 15 minuten de oven in. Het resultaat mag er zeker zijn.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 10 sneetjes wit vloerbrood


  • 2 gedroogde tomaatjes op olie


  • 1 blikje tonijn


  • ? rode ui (gesnipperd)


  • 1 volle eetlepel kappertjes


  • 1 theelepel tijm


  • zout en
    versgemalen peper


  • ca. ? dl olijfolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Hak de tomaatjes heel fijn. Giet de tonijn af en meng de tomaatjes, de ui, de kappertjes en de tijm erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe. Snijd de korstjes van het brood en rol de sneetjes met een deegroller iets dunner. Schep er aan een korte kant een streep van het tonijnmengsel op en rol de sneetjes stevig op. Plak de rand vast met een beetje olie. Halveer de rolletjes, bestrijk ze rondom met olijfolie en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de broodrolletjes in de oven in ca. 10-15 minuten knapperig bruin.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pris22 avatar
pris22 18-09-2005

Hoi,hier ben ik weer,met een vraagje;wat is vloerbrood,waarmee kan ik het vergelijken of vervangen? groetjes, Priscilla

pris22 avatar
pris22 18-09-2005

Hoi,lijkt me lekker smaakvol,neem ik graag mee,BEDANKT!!! met vriendelijke groet, Priscilla

happy2day avatar
happy2day 03-09-2005

Ook deze neem ik mee. Groetjes Marianne.

kokkie100 avatar
kokkie100 13-11-2004

neem ik mee voor de afdeling.wij houden een kerstbuffel en moeten allemaal iets maken.groetjes sandra

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten