1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Gevulde eierrol uit de oven

Gevulde eierrol uit de oven

Door: princedirk

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-11-2004

Ingrediënten 4 personen


4 eieren M of L
50 g roomboter of margarine
40 g bloem
3 dl melk
150 g geraspte pittige kaas
1 eetl. olie
1 gehakte ui
100 g champignons in plakjes
1 klein blikje doperwtjes
1 kleingesneden rode paprika


Verder heb je nodig


Nodig in de keuken: eierscheider, kommetjes, beslagkom, mixer, wok, warmtebron, bakpapier op bakplaat, oven op 175 ?C (heteluchtoven 160 ?C), schone theedoek, plank en bestek


Gevulde eierrol met ui champignons en groente uit de oven

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereiding
Splits de eieren met de eierscheider in eidooiers en eiwitten
Klop de eiwitten stijf in de beslagkom met de mixer
Laat de boter smelten in de wok en niet bruin worden
Voeg de bloem toe en roer tot een geheel
Giet dan de melk, scheutje voor scheutje toe
Blijf roeren en voeg dan de dooiers en de kaas toe
Zet de oven aan en verdeel bakpapier over de bakplaat
Spatel de eiwitten luchtig door de saus
Verdeel het eimengsel over het bakpapier
Bak de eirol 15 minuten middenin de warme oven
Verwarm de olie in de wok en roerbak hierin de groenten met de uitgelekte erwtjes
Neem de eirol na de baktijd uit de oven en leg er een schone theedoek op
Keer het geheel direct en verdeel dan snel de vulling over de eirol
Rol op en serveer de eirol in het geheel op een warme schaal

Serveertip

Lekker met een gemengde salade en vers brood



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van princedirk
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top