1. Home
  2. Recepten
  3. Griekse keuken
  4. Tzatziki
  5. Tzatziki

Tzatziki

  • Grieks, Saus/dressing
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 09-11-2004

Ingrediënten


1 komkommer - 2 knoflooktenen - 250 gram griekse yoghurt of 250 gram Kwark 2 eetl. olijfolie - 1 eetl. kruidenazijn - 1 theelepel versgehakte verse dille - zout en peper naar smaak.


Verder heb je nodig


Hulpmiddelen: Een kom, een rasp en een knoflook-knijper.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Komkommer wassen, schillen, raspen en met zout bestrooien. 15 minuten laten staan om het water te onttrekken.

Bereidingswijze

Na 15 minuten de komkommer goed uitdrukken. Knoflooktenen pellen, door de knijper drukken en aan de kwark of yoghurt toevoegen. Olijfolie, azijn en dille erdoor roeren. Komkommer erdoor scheppen. Met peper en zout op smaak brengen.

Serveertip

Serveertips: Voor het serveren afgedekt minimaal 1 uur in de koelkast laten intrekken. Beter en lekkerder wordt de Tzatziki als je hem 1 dag van tevoren maakt



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van yvonnetijsmans


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van yvonnetijsmans
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top