1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Baskische kip

Baskische kip

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 09-11-2004

Ingrediënten 4 personen


8 kipstukken, 3 rode en 3 groene paprika's, 8 tomaten, 2 flinke uien, 2 tenen knoflook, 2 a 3 theelepels cayennepeper, beetje peper en zout,olie, half bosje peterselie en selderij, 2 glazen rode wijn.
Rijst


Verder heb je nodig


Grote braadpan met deksel.


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Paprika's in lange smalle repen snijden,
Tomaten en uien in kleine stukjes snijden

Bereidingswijze

Kipstukken in olie aanbraden, kip eruit en in overgebleven olie de gesn.paprika's, uien en knoflook (uit knijper) bakken, Stukjes tomaat erbij en de cayennepeper. Dit alles even door laten pruttelen en daarna de kip met wat peper en zout toevoegen, afblussen met 2 glazen rode wijn, afdekken met de peterselie en de selderij en op een laag vuur met deksel op de pan lekker gaar laten worden.(ong.anderhalf uur)
Voor het opdienen de selderij en peterselie eruit halen.

Serveertip

Lekker met zilvervlies rijst.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van itsmie


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van itsmie
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top