omelet met snijbiet
- Frans, Lunch/Brunch
- 10-20 min.
La trouchia
Ingrediënten 4 recipe.people
6 lp olijfolie, 1 gele ui fijngesneden, 500 gr snijbiet de stelen verwijderd en het blad in grove reepjes gesneden(evt te vervangen door wilde spinazie), 7 eieren, 100 gr geraspte parmezaanse kaas, 1 teen knoflook gepeld en fijngesneden, 2 lp fijngesneden peteselie, peper en zout, 8-10 zwarte olijven.Benodigdheden
Voorbereiding
Bereidingswijze
Verhit de koekenpan met anti-baklaag met 3 lp olie op een matig vuur.
Fruit hierin de ui in ca 1 min glazig.
Voeg de snijbiet toe en bak deze al omscheppend kort tot hij geslonken is.
Draai het vuur laag en bak de groenten onder af en tor omscheppen in totaal 5-6 min.
Laten afkoelen.
KLop in een kom de eieren los met een vork.
Roer er de helft van de kaas en alle knoflook en peterselie door.
Strooi er peper en zout naar smaak bij.
Schep het afgekoelde groentemengsel er losjes door.
Veeg de koekenpan schoon met keukenpapier en verhit er dan 3 lp olie op en laag vuur in.
Voeg het eiermengsel toe en schep het losjes om met de vork tot het begint te stollen.
Bak het 3-4 min.
Leg er een bord op dat groter is dan de pan en keer het geheel;laat de gekeerde omelet terug glijden in de pan.
Besrooi de omelet met de rest van de kaas en bak nog 2-3 min op een laag vuur.
Laat de omelet op een schaal glijden en verdeel de olijven erover.
Snijd in punten en dien direct op.
Serveertip