Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Franse keuken
  5. Quiche
  6. Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

Door: dikkejan

  • Frans, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-11-2004

Ingrediënten 8 personen


250 gram (zelfrijzende)bloem - 1 ei - 125 gram gesmolten boter - 1/2 glas water - 150 gram gruyere - 150 gram mager spek - 150 gram bacon - 4 eierdooiers - 40 cl room (voor de lijners eventueel gecondenseerde melk)- 2 uien - peterselie - bieslook - 1/2 glas melk


Verder heb je nodig


Bakvorm - deegrol


Quiche Lorraine met groene kruiden. Heerlijk zacht, smeuig en veel beter verteerbaar!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen tot 250 graden.
deeg maken: bloem en boter en water samen mengen en goed kneden. circa 1/2 uur laten rusten en rijzen.

Bereidingswijze

Spel en bacon licht voorbakken - gesnipperde ui aanstoven - eieirdooiers, room, melk, fijn gehakte peterselie, snippers bieslook, aangestoofde ui, spek, bacon en gruyere samen heel goed opkloppen en dan 30 gram bloem bij het mensel voegen. Deeg uitrollen - in een (bij voorkeur zwarte) bakplaat (taartvorm)leggen en inprikken - ingedienten op het deeg gieten - circa 20 minuten bakken op 250 ? C.

Serveertip

Een frisse, fruitige witte wijn of een frisse Triple (Westmalle, Corsendonk of absoluut goed een Hoegaarden Grand Cru).



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dikkejan
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top