1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Opgerolde paksoipakketjes

Opgerolde paksoipakketjes

  • Spaans,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-11-2004

Ingrediënten 16 personen


Ingredienten:

2 sjalotjes, gesnipperd

30 gram boter

2 teentjes knoflook

3 cm gemberwortel, geschild en geraspt

200 gram rijst

6 dl kruidenbouillon (van 1 tablet)

75 gram gedroogde abrikozen

40 gram amandelschaafsel

4 eetlepels fijngesneden peterselie

2 theelepels citroenrasp

1/2 rode paprika, gesnipperd

2 struiken paksoi



Opgerolde paksoipakketjes

(paksoi is in het Spaans: acelgas)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereiding:

(kan 1 dag van tevoren)

Fruit de sjalot in de verhitte boter in ongeveer 5 minuten glazig. Voeg de knoflook en de gember toe en bak 1 minuut mee. Voeg de rijst toe en roerbak in 4 minuten glazig. Voeg de (warme) bouillon en de abrikozen toe en breng het aan de kook. Sluit de pan en kook de rijst op laagste vuur in ongeveer 20 minuten. Rooster de amandelen in een droge koekenpan al omschuddend goudbruin en neem ze uit de pan. Schep door de rijst de peterselie, citroenschil, paprika en amandelen en laat de rijst afkoelen. Gebruik van de paksoi slechts 16 mooie grote bladeren, breng ruim water aan de kook en dompel ze in het kokende water. Laat 2 minuten koken. Laat de paksoi uitlekken en dep de bladeren droog met keukenpapier. Snij de dikke nerf uit de bladeren weg.

Serveertip

Serveren:

Verdeel de rijst over het midden van de 16 bladeren. Rol eerst de brede onderkanten over het rijstmengsel, vouw dan de zijkanten erover en rol de pakjes verder op. Zet ze met een cocktailprikker vast.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van princedirk


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van princedirk
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top