1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Amuse

Amuse

Door: princedirk

  • Italiaans, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-11-2004

Ingrediënten 12 personen


Ingredienten:

voor de pesto:

60 gram oude Spaanse geitenkaas

75 gram rucola

2 teentjes knoflook

60 gram gepelde verse walnoten

2 - 3 dl olijfolie (extra vierge)

zout, peper

voor de crostini:

1 bruin stokbrood

2 teentjes knoflook

voor de garnering:

1 doosje cherry tomaatjes




Crostini met pesto

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereiding:

(kan 1 dag van tevoren)

Rasp de kaas. Maak van de rucola, knoflook en walnoten in de keukenmachine een grove puree. Voeg 1- 1,25 dl olie toe. Roer de geraspte kaas erdoor en breng op smaak met zout en peper. Schep het in een koelkastdoosje. Verwarm de ovengrill voor. Snij het stokbrood in 24 sneetjes van 1 cm dik. Pers de knoflook uit en roer er 1 1/2 dl. olijfolie door. Bestrijk de sneetjes hiermee, leg ze op het ovenrooster en rooster ze in 10-12 minuten onder de grill goudbruin en knapperig. Laat ze afkoelen en bewaar ze in een trommel.

Serveertip

Serveren:

Bestrijk de crostini met de rucolapesto en verdeel de in vieren gesneden tomaatjes erover.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van princedirk
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top