Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. citroenschuim

citroenschuim

Door: charlieke

  • Belgisch, Tussendoortje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-11-2004

Ingrediënten 4 personen


500 gram kwark(plattekaas)
3 eieren
200 gram poedersuiker(bloemsuiker)
1 citroen(onbespoten!)


Verder heb je nodig


Een grote kom
een eetlepel
een rasp
een houten lepel
een garde
een mixer
een maatbeker
4 schaaltjes


Lekker om te eten , mmm...

Ontdek meer:

Voorbereiding

Doe de kwark in de kom.
voeg 3 dooiers(eigeel)en de suiker toe.
roer goed met de garde.

Bereidingswijze

Was de citroen. rasp de schil(alleen de gele buitenkant) boven de kom.klop de eiwitten tot schuim.schep het schuim bij de kwark.meng met de houten lepel alles voorzichtig door elkaar.giet dit mengsel in 4 schaaltjes. zet ze twee uur in de koelkast.

Serveertip

Lekker voor de tv , of als nagerecht



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van charlieke
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top