1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Turkse keuken
  5. Pilaf

Pilaf

  • Turks, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 08-11-2004

Ingrediënten 5 personen


300 gr kipfilet
1 grote ui
1/2 knolselderij
1/2 zakje blanke rozijnen
1 blikje tomatenpuree
1 blik halve perziken (op siroop)
1 zakje dobbelsteentjes spek
1 theelepel sambal oelek
een scheutje ketjap asin
een beetje boter
rijst



Gesmoorde kip in een zoetzure saus

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De rozijnen in lauwwarm water wellen. De uit fijnsnijden en bakken in de boter. De kipfilet in stukken snijden en met de ui meebakken. Als de kipfilet bijna gaar is, de gewelde rozijnen, de in stukjes gesneden knolselderij, de tomatenpuree, dobbelsteentjes spek, ketjap, sambal en het vocht van de perziken erbij doen. Dit allemaal ongeveer 45 minuten tot een uur laten sudderen. Eventueel wat suikerwater toevoegen. De rijst koken. Vlak voordat de pilaf wordt opgediend, de perziken in stukjes snijden en met de rest vermengen. Goed warm laten worden.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van meep28


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van meep28
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top