1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Vichyssoise

Vichyssoise

Door: luckyjo

  • Frans, Soep
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 08-11-2004

Ingrediënten 6 personen


50 gram ongezouten boter - 450 gram prei in dunne ringen - 3 grote gesnipperde sjalotten - 250 gram bloemige aardappels in blokjes - 1 liter heldere kippenbouillon van 1 tablet - 3 dl room - ijswater - citroensap - zout en zwarte peper - geknipte bieslook voor garnering



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Gebruik van de prei alleen het witte deel
Smelt de boter in een pan met dikke bodem
en stoof hierin de prei en sjaotten
20 minuten tot ze zacht, maar niet bruin zijn
Voeg de aardappels toe en kook alles
ankele minuten zonder deksel
Voeg de bouillon, 1 theelepel zout
en peper naar smaak toe
Breng alles aan de kook
Leg het deksel schuin op de pan en laat
het geheel 15 minuten zachtjes koken
Laat de soep afkoelen en pureer hem
Zeef de soep boven een kom en
roer de room erdoor
Voeg kruiden naar smaak toe
Voeg als de soep te dik is
een beetje ijswater toe
Zet de soep 4 uur in de ijskast
Voeg citroensap toe
Schenk de soep in 6 kommen
en garneer met bieslook



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top