Pittige bonenschotel a la louise

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 08-11-2004

Probeer het eens met andere bonen (witte,zwarte of rode) want die smaken ook lekker!  Dit is een makkelijk gerecht en zo pittig te maken als je zelf wilt.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 blik bruine bonen
2 plakken katenspek van 1 ons per stuk (of ham, smaakt ook goed).
1 bakje champignons
2 paprikas (verschillende kleuren).
3 grote uien.
400 gram rundergehakt.
2 tl chilipoeder (of naar smaak).
1 tl cayennepeper (of naar smaak).
1 of 2 tenen knoflook.
1 klein blikje tomatenpuree.
vers gemalen (zwarte) peper.
wat (olijf)olie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
wok of hapjespan.

Voorbereiding

Ui in niet te klein stukjes snijden.
Olie in de pan en ui glazig fruiten.
Gehakt rul bakken
Knoflook, chilipoeder, cayennepeper en katenspek toevoegen.
Paprika en champignons in stukjes (of reepjes) snijden.

Bereidingswijze

Champignons  door de massa roeren.
Paprikas toevoegen.
Bonen verwarmen en toevoegen.
Roeren en proeven of er voldoende kruiden in zitten.
Eet smakelijk!

Serveertip

Een frisse salade hierbij smaakt altijd lekker. Kijk eens bij deze salade van mij die hier heerlijk bij smaakt

Tomaten-in-verrukkelijke-vinaigrette

 

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

leonie43 avatar
leonie43 23-05-2009

Dit neem ik ook mee leonie

hesychia7 avatar
hesychia7 28-11-2004

Dat lijkt me een voedzame wintergerecht. Meegenomen. Groetjes,

anna_c_l avatar
anna_c_l 21-11-2004

lekker, echte winterkost.

novemberrain18 avatar
novemberrain18 09-11-2004

Jammie...deze neem ik mee! Groetjes Ines

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten