Zalmlasagne met venkel

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-11-2004
  • Zalmlasagne met venkel

    Zalmlasagne met venkel

    Zalmlasagne met venkel

Pastalaagjes met zalm en bechamelsaus, overgoten met visbouillon en bestrooid met kaas.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Lasagnevellen (uit de koeling of een pak)
500 g zalmfilet
1 venkel (kan vervangen worden door 2 tl venkelpoeder)
250 ml visbouillon
25 g boter
4 el (cheddar)kaas
Voor de bechamelsaus:
300 ml melk
kleine ui, grof gehakt
1 tl foelie
verse peterselie
5 witte of groene peperkorrels
1 laurierblad
25 g boter
20 g bloem
zout en versgemalen zwarte peper
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Maak de venkel schoon: snijd de bovenste stelen, die nog aan de knol zitten weg en ook de onderste schijf van de knol en eventueel bruine stukken van de stengel. Neem van oudere knollen ook de buitenste rokken weg. Snijd ze doormidden of in dikke plakken en kook ze in weinig water met iets zout gaar in 5-10 minuten. Snijd de venkel in reepjes. Snijd de zalm in kleine blokjes.
Maak de bechamelsaus door de melk, ui, foelie, peterselie, peperkorrels en het laurierblad in een steelpannetje langzaam aan de kook te brengen. Draai het vuur lager en laat de saus ca. 5 min sudderen. Voeg meer melk toe als de saus te dik is.
Smelt de boter in een steelpannetje en voeg de bloem al roerend toe. Bak de bloem 1 min. Neem de pan van het vuur en giet het melkmengsel er door een zeef bij. Breng de saus al roerend aan de kook. Laat de saus al roerend 3 min sudderen. Breng het geheel op smaak met zout en peper.

Bereidingswijze

Vet een ovenschaal in. Bedek de bodem met lasagne. Bedek de lasagne met een laag bechamelsaus, venkelreepjes en zalm. Bestrooi deze met peper en (weinig) zout. Bedek dit met een laag lasagne. Ga door tot alles op is. Eindig met een laag pasta met de laatste bechamelsaus. Giet de visbouillon in de schaal en bestrooi het geheel met kaas (en eventueel wat klontjes boter). Bak de lasagna ca. 30 min in een voorverwarmde oven op 200?C tot de bovenlaag goudbruin en knapperig is.

Serveertip

Serveer met een frisse salade, bijvoorbeeld tomatenpartjes met zout, basilicum en veel witte peper.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

sistera avatar
sistera 01-11-2012

Bedankt voor dit heerlijke recept. Gisteren voor de verandering gemaakt met gewokte prei in ringen en geraspte Gruyère, was óók lekker.

elsxx1982 avatar
elsxx1982 12-06-2010

Deze was top! Vooral ook heel gezellig samen met vriendin gekookt! Aanrader!

dj_sane avatar
dj_sane 13-11-2004

Heerlijk! Naar mijn mening mocht de venkel alleen wat minder lang koken, dat het iets knapperiger zou zijn.

havanos avatar
havanos 09-11-2004

Heb dit al eens geproefd het is over heerlijk van smaak.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten