1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Luchtige zoete omelet

Luchtige zoete omelet

  • Belgisch, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 07-11-2004

Ingrediënten 2 personen


Voor de omelet:
* 4 eieren
* 4 el slagroom
* 10g vanillesuiker
* 2 el suiker



Heel lekker en je kan er volop mee varieren

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De 4 eieren scheiden.
De eidooiers opkloppen met de vanillesuiker en gewone suiker en slagroom tot een dik, luchtig mengsel
De eiwitten tot pieken kloppen en vervolgens voorzichtig door de dooiers spatelen.

Boter smelten in een ovenvaste schaal (of bv. in een taartvorm) en vervolgens er het eiermengsel in doen.
In de voorverwarmde oven (200?C) gedurende een 6-tal minuten laten garen tot de bovenzijde mooi bruin is en het ei gaar.

Serveertip

Je kan dit ei serveren gewoon met poedersuiker erover gestrooid maar ook met vers seizoensfruit, slagroom of ijs.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tuxie


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tuxie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top