DE sate-saus van mijn moeder

  • Indonesisch, Saus/dressing
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-11-2004

Een overheerlijk ouderwets recept wat mijn moeder ooit eens van een echt oud Indonesich vrouwtje heeft gekregen, lekkerder kan bijna niet!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- halve pot pindakaas
- 3 dl. kokend water
- 5 el. ketjap manis zoet
- 1 el. azijn
- 1,5 el. suiker
- 1 ui
- 1 teentje knoflook (mag meer)
- 1 thl. ketoembar
- 1 thl. djintam
- 1 thl. laos
- 1 thl. sambal
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Fruit de uitjes tot deze een beetje glazig zijn. Voeg de pindakaas aan het kokende water toe en roer het goed door elkaar. Voeg vervolgens de gefruite ui en de overige ingredienten toe en laat het geheel nog even op een zacht vuur opstaan. Blijven roeren en voila een heerlijke satesaus.

Laatste reacties

ecureuil avatar
ecureuil 21-06-2021

Super recept, wat ik al een aantal jaren gebruik. Sinds mijn vorige reactie, die overigens verdwenen is.

DonMatt avatar
DonMatt 26-09-2019

Ik ook niet. Had hem in m'n lijst staan en nu is ie daar weg.

helenac avatar
helenac 28-08-2019

vreemd, ik kan dit recept niet bewaren

hans3333 avatar
hans3333 10-07-2017

ja dat maakt wel verschil, in het recept staat "een halve pot " bij jou dus 175 gram, , pot van 500 = dus 250 gr. zou een dikkere saus opleveren , nootjes scheiden ook veel olie uit, zou ook nog reden kunnen zijn voor het dunne , wel lekkerder gok ik

ecureuil avatar
ecureuil 10-07-2017

Maakt misschien verschil?

ecureuil avatar
ecureuil 10-07-2017

Aan Hans3333: nee 350 gr met stukjes noot. Misschien maar far verschil? Je kunt altijd beginnen met wat minder water. Aan delarosa: de azijn vervanngt waarschijnlijk asemwater. IK heb balsomicoazijn gebruikt. Komt er het dichtst bij. Gewoon proberen hoor. Smaakt echt prima.

Delarosa avatar
Delarosa 10-07-2017

Lijkt me lekker hoor, behalve dan die azijn erin.. hoezo? Ik hou me toch maar aan ons Jiri's recept, weet ik 100% zeker dat ie erg lekker is.. Toch bedankt!

hans3333 avatar
hans3333 10-07-2017

het is idd jammer dat de inhoud van de pot er niet bij staat , @ecureuil , had je 250 gram? dan kan ik daar rekening mee houden , grt, hans

ecureuil avatar
ecureuil 10-07-2017

Hij was een beetje dun,( misschien was mijn pot pindakaas kleiner?), dus ik moest hem wat laten inkoken. Voldende keer, (want die komt er zeker!) gebruik ik dus wat minder water. Ik heb al heel wat pindasauzen geprobeerd, maar het blijft nu voorlopig even deze!

Lauriemans avatar
Lauriemans 29-06-2017

Lekkerste satésaus ooit

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten