1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Biersoep met mosselen

Biersoep met mosselen

  • Belgisch, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-11-2004

Ingrediënten 2 personen


2 kilogram mosselen - 2 middelgrote uien - 1 stengel bleekselderij - 100 gram boter - 3/4 liter blond bier - 50 gram kervel - 1 eetlepel bloem - peper - zout - eventueel 2 eidooiers - 100 gram slagroom.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Hak de uien en de selderij zeer fijn. Doe de helft van de boter in een pan en laat de groenten op een laag vuurtje fruiten, maar niet bruin worden. Reinig de mosselen en voeg ze aan de groenten toe. Doe er zout en peper bij. Voeg het bier toe en laat alles op een zacht vuur 10 minuten doorkoken. Smelt tijdens het koken van de mosselen in een pan 50 gram van de boter met de kervel en de bloem en roer alles goed door elkaar, zodat een gladde saus ontstaat. Nadat de mosselen zich hebben geopend, zijn ze gaar. Verwijder ze en voeg de kervelsaus en de mosselen aan het mosselnat toe. Roer alles goed door elkaar en serveer het gerecht zeer warm.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kok.v.2


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kok.v.2
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top