1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Citroenmousse

Citroenmousse

  • Frans, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-11-2004

Ingrediënten 6 personen


6 eierdooiers,400gr suiker,400gr citroensap,300gr suiker,4el honing,16 stuks gelatineblad,1ltr slagroom.6 eiwit 100gr suiker,


Verder heb je nodig


Keukenmachine,2 bekkens,spatel,klein kookpannetje,afruimbak,2 grote bekken,een grote garde


Lekker en fris dessert

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Doe de eidooiers in een keuken machine met de 400gr suiker en sla het luchtig,Breng de citroensap met 300gr suiker,honing aan de kook en zet undertussen de gelatine in de week,sla de slagroom ondertussen,

Bereidingswijze

Voeg de uitgeknepen gelatine aan de kokende massa toe en haal het geheel al roerend van de warmtebron af,giet de massa al kloppende bij de luchtige eidooier en laat dit tezamen koud kloppen,Klop nu de eiwitten stijf en spatel deze vervolgens door de dooiermassa.Spatel nu de slagroom erdoorheen en roer het geheel tot een homogene massa.Ruim de mousse af in een passende afruimbak en zet deze koud,De mousse is ongeveer een week houdbaar in de koelkast.

Serveertip

Serveer met een bolletje vanilla ijs en een toefje slagroom,



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dijk1951


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dijk1951
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top