1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Empenades riojanas

Empenades riojanas

  • Spaans, Tussendoortje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-11-2004

Ingrediënten 2 personen


12 plakken (10 x 10) bladerdeeg 2 eetlepels olie - 200 gram rundergehakt - 1 uit - 2 teentjes knoflook - 1 eetlepel tomatenpuree *- 2 theelepels bloem - 1 theelepel paprikapoeder - 1 dl rode wijn, uiteraard Rioja Tinto - peper - zout.



De empenada is een hartig gebak, een tussendoortje. Uit de Spaanse keuken. Wat in ons land in 1928 furore maakte door zijn aparte smaak.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Uk kunt voor als u dit gerecht maakt, het aanpassen voor 2 personen doer de hoeveelheid te verminderen.

Bereidingswijze

Verhit de olie en bak het gehakt er, onder voortdurend omscheppen, zolang in, tot het in kruimels uiteeengevallen is en de oorspronkelijk kleur heeft verloren. Schep ui erdoor en laat alles enkele minuten zachtjes bakken. Voeg knoflook, tomatenpuree en paprikapoeder toe. Laat alles, onder vooortdurend roeren en omscheppen enkele minuten bakken. Strooi de bloem erover en schep alles goed door elkaar. Schenk er onder voortdurend roeren, langzaam de wijn bij. Laat het mengsel enkele minuten zachtjes pruttelen. Voeg naar smaak zout en peper toe. Laat het mengsel daarna volkomen koud worden. Rol de deegplakken op een met bloem bestoven werkvlak licht uit. Snijd elke plak in 4 vierkantjes. Schep in het midden van 24 vierkantjes een bergje van het vleesmengsel. Maak het niet met het mengsel bedekte deel van het deeg met een kwastje nat. Leg de overige deeglapjes op de vullingen en druk, met een vork, de deegranden stevig op elkaar. Beboter een bakplaat en bevochtig deze met een kwastje met water. Leg de empenades op de bakplaat. Plaats de bakplaat hierna een half uur in de koelkast. Schuif de bakplaat met de empenades in het midden van de reeds tot 225 graden voorverwarmde oven. Bak de empenades in 10 - 12 minuten goudbruin en gaar.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kok.v.2


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kok.v.2
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top