Pittige runderstoofpot

  • Internationaal,
  • > 120 min.

Lekker met:

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
3 uien, in ringen
3 teentje knoflook, uit de pers
2 cm verse gemberwortel, geraspt
1 rode peper
1 kg rib-of sucadelappen, in grote dobbelstenen
1 eetlepel korianderzaad
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel kerriepoeder
1 theelepel paprikapoeder
3 eetlepels zonnebloemolie
1 kaneelstokje
3 eetlepels balsamicoazijn
1 1/2 dl runderbouillon(van tablet)
2 eetlepels gembersiroop
peper,zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Koflookpers
Rasp
braadpan

Voorbereiding

Maak een kruidenmengsel van de komijn met de koriander, chiliepeoder, kerriepoeder en het paprikapoeder.
Maak de rode peper schoon, verwijder de zaadjes en snijd hem in stukjes.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een braadpan.
Bak het vlees al omscheppend bruin.
Schep het uit de pan.
Fruit de ui en de knoflook. gember en de peper 3 minuten in het bakvet.
Voeg het kaneelstokje, het kruidenmengsel en het vlees toe en schep alles goed om.
Voeg azijn, bouillon, de gembersiroop toe.
Maak op smaak met peper en zout.
Stoof het vlees gaar in 1 1/2 uur.
Neem voor het serveren het kaneelstokje uit de pan.

Serveertip

Lekker met witte rijst en komkommersalade en Leffe blond

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

nariam avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten