Bananen van josephine (lekker nagerecht)

  • Internationaal, Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 07-11-2004
  • Bananen van josephine (lekker nagerecht)

    Bananen van josephine (lekker nagerecht)

    Bananen van josephine (lekker nagerecht)

  • Bananen van josephine (lekker nagerecht)

    Bananen van josephine (lekker nagerecht)

    Bananen van josephine (lekker nagerecht)

  • Bananen van josephine (lekker nagerecht)

    Bananen van josephine (lekker nagerecht)

    Bananen van josephine (lekker nagerecht)

  • Bananen van josephine (lekker nagerecht)

    Bananen van josephine (lekker nagerecht)

    Bananen van josephine (lekker nagerecht)

  • Bananen van josephine (lekker nagerecht)

    Bananen van josephine (lekker nagerecht)

    Bananen van josephine (lekker nagerecht)

  • Bananen van josephine (lekker nagerecht)

    Bananen van josephine (lekker nagerecht)

    Bananen van josephine (lekker nagerecht)

  • Bananen van josephine (lekker nagerecht)

    Bananen van josephine (lekker nagerecht)

    Bananen van josephine (lekker nagerecht)

Dit is een supersimpel maar heel lekker dessert Ik heb het jaren geleden op de tv. gezien en opgeschreven. Als er kinderen zijn, of volwassenen die geen alcohol drinken, laat je de drank weg een goed alternatief is dan Butterscotch stroop vermengd met wat druppels citroensap. (dit is mijn eigen idee en smaakt prima). Dit na een lange tijd weer eens gemaakt (november 2011) maar de volgende keer laat ik de boter weg, het wordt onnodig "machtig" door de boter. Dit keer heb ik het gemaakt voor 2 personen en de ingrediënten door 2 gedeeld, ging prima.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 4 bananen
  • 30 g boter(roomboter dus)
  • 50 g poedersuiker
  • 4 eetlepels citroensap + 1 theelepel citroenrasp (niet noodzakelijk, wel lekker.)
  • 1 bekertje crème fraîche (ongeveer 2 deciliter).
  • 50 g verkruimelde bitterkoekjes.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Vuurvaste schaal of schaaltjes. Oven

Voorbereiding

  • Oven voorverwarmen op 180°C.

Bereidingswijze

  • Vet een vuurvaste schaal in waarin de bananen precies passen.
  • Pel de bananen, halveer ze overlangs (of laat ze heel)en leg ze in een schaal of 1 persoonsschaaltje.
  • Je kan ook de bananen in stukjes snijden als je geen passende schaal hebt ;)
  • Meng het citroensap eventueel rasp en de rum (of butterscotch siroop) door elkaar.
  • Giet dit mengsel over de bananen en bestrooi met poedersuiker.
  • Zet de schaal in voorverwarmde oven van 180°C voor ongeveer 5 minuten.
  • Haal de schaal uit de oven en lepel de crème fraîche over de bananen.
  • (de crème fraîche even goed doorroeren zodat ze niet zo stijf meer is).
  • Zet ondertussen de oven op 220°C.
  • Bestrooi het geheel met de verkruimelde bitterkoekjes en verdeel de boter erover.(Boter niet noodzakelijk)
  • Zet de schaal nog ongeveer 6 minuten in een oven van 220°C.

Bron

Een heel oud tv programma

Serveertip

  • Als je kleine ovenvaste schaaltjes hebt kan je ook voor iedereen een apart schaaltje maken.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

karinkip avatar
karinkip 18-10-2011

Lekker Louise,gaan we van het weekend maken,groetjes Karin

professoroud avatar
professoroud 01-06-2010

Hallo Louise, Lijkt me lekker en als Josephine moet ik dit recept al helemaal hebben natuurlijk. Je hoort nog. Groetjes, Jos(ephine)

wooley avatar
wooley 12-11-2004

Lijkt me zalig,dus hij gaat mee! Groetjes Jacqueline

mvb275 avatar
mvb275 10-11-2004

hmhmm dat lijkt me lekker ik heb het meegenomen. Bedankt groetjes Mieke

novemberrain18 avatar
novemberrain18 09-11-2004

LEKKKUUURRRR! Ik neem het mee! Groetjes Ines

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten