1. Home
  2. Recepten
  3. Likeur
  4. Butterscotch
  5. Bananen van josephine (lekker nagerecht)

Bananen van josephine (lekker nagerecht)

  • Internationaal, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 07-11-2004

Ingrediënten 4 personen


  • 4 bananen
  • 30 g boter(roomboter dus)
  • 50 g poedersuiker
  • 4 eetlepels citroensap + 1 theelepel citroenrasp (niet noodzakelijk, wel lekker.)
  • 1 bekertje crème fraîche (ongeveer 2 deciliter).
  • 50 g verkruimelde bitterkoekjes.


Verder heb je nodig


Vuurvaste schaal of schaaltjes. Oven


Bananen van josephine (lekker nagerecht)

Bananen van Josephine

Bananen van Josephine
Bananen van josephine (lekker nagerecht)

Ingredinten

Ingredinten
Bananen van josephine (lekker nagerecht)

Leg ze zo er in en snijd in plakjes

Leg ze zo er in en snijd in plakjes
Bananen van josephine (lekker nagerecht)

Of zo...

Of zo...
Bananen van josephine (lekker nagerecht)

Bestrooi met poedersuiker

Bestrooi met poedersuiker
Bananen van josephine (lekker nagerecht)

Lepel de crme frache over de bananen

Lepel de crme frache over de bananen
Bananen van josephine (lekker nagerecht)

Bestrooi met de verkruimelde bitterkoekjes en verdeel (eventueel) de boter erover

Bestrooi met de verkruimelde bitterkoekjes en verdeel (eventueel) de boter erover

Dit is een supersimpel maar heel lekker dessert Ik heb het jaren geleden op de tv. gezien en opgeschreven. Als er kinderen zijn, of volwassenen die geen alcohol drinken, laat je de drank weg een goed alternatief is dan Butterscotch stroop vermengd met wat druppels citroensap. (dit is mijn eigen idee en smaakt prima). Dit na een lange tijd weer eens gemaakt (november 2011) maar de volgende keer laat ik de boter weg, het wordt onnodig "machtig" door de boter. Dit keer heb ik het gemaakt voor 2 personen en de ingrediënten door 2 gedeeld, ging prima.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

  • Oven voorverwarmen op 180°C.

Bereidingswijze

  • Vet een vuurvaste schaal in waarin de bananen precies passen.
  • Pel de bananen, halveer ze overlangs (of laat ze heel)en leg ze in een schaal of 1 persoonsschaaltje.
  • Je kan ook de bananen in stukjes snijden als je geen passende schaal hebt
  • Meng het citroensap eventueel rasp en de rum (of butterscotch siroop) door elkaar.
  • Giet dit mengsel over de bananen en bestrooi met poedersuiker.
  • Zet de schaal in voorverwarmde oven van 180°C voor ongeveer 5 minuten.
  • Haal de schaal uit de oven en lepel de crème fraîche over de bananen.
  • (de crème fraîche even goed doorroeren zodat ze niet zo stijf meer is).
  • Zet ondertussen de oven op 220°C.
  • Bestrooi het geheel met de verkruimelde bitterkoekjes en verdeel de boter erover.(Boter niet noodzakelijk)
  • Zet de schaal nog ongeveer 6 minuten in een oven van 220°C.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

  • Als je kleine ovenvaste schaaltjes hebt kan je ook voor iedereen een apart schaaltje maken.

Bron

Een heel oud tv programma



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alidada


Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alidada
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top