1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Appeltjes met karamel en walnoten

Appeltjes met karamel en walnoten

  • Belgisch, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-11-2004

Ingrediënten 4 personen


* 75 gr suiker
* 30 gr boter
* 1 dl slagroom
* 1 dl kokend water
* 4 appels
* 100 gr walnoten



Eentje uit mijn 'oude doos' ik denk ooit uit libelle gehaald.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Hak de walnoten fijn.
Schil de appels tot de helft (je hebt onderaan dus nog schil en bovenaan niet, dit is voor de stevigheid van de appel bij het bakke) en ontdoe ze van het klokhuis.

Bereidingswijze

Laat de suiker karameliseren in een pan. Haal de pan van het vuur en voeg 1 dl kokend water aan toe.
Zet de pan terug op het vuur en los met een garde de suiker op in het water. Voeg al roerend de boter en de slagroom toe en laat het onder voortdurend roeren koken tot een dikke saus.
Roer nu de gehakte walnoten er onder.
Vet een ondiepe ovenschaal in en zet de appels erin. Giet in het voormalige klokhuis de karamelsaus. Giet de rest om de appels heen.
Zet het geheel gedurende 20 a 30 minuten in een voorverwarme oven op 190?C. De duur hangt af van het soort appel en de grootte ervan. De appels moeten lekker gaar zijn als je ze eruit haalt.

Serveertip

Serveren met kaneelijs of gewoon met een beetje kaneel over de appels gesprenkeld.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tuxie


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tuxie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top