Linzensoep

  • Multi-cultureel, Soep
  • 20-30 min.

heerlijke kruidige soep

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gram splitlinzen (gele of rode)
1 liter bouillon (Kip)
1 ui gesnipperd
2 cm verse gemberwortel
1 teentje knoflook
? eetl gemalen komijn
2 eetl citroensap
4 eetl creme frech
? bos koriander gehakt
cayennepeper (mespuntje)
zout / peper
olie
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Was de linze met koud water.

Kook ze ongeveer 20 minuten in de bouillon op een laag vuur

Bereidingswijze

Verhit in een koekenpan olie en fruit hierin de gesnipperde ui, knoflook, en de geschilde en geraspte gember, gemalenkomijn en een snufje cayennepeper.

Fruit het ongeveer 2 minuten.

Doe de gefruite ui bij de linzen en kook dit nog ongeveer 20 minuten.

Doe dan het citroensap erbij, en proef de soep en breng eventueel opsmaak met zout en peper.

Serveertip

Serveer de soep in borden en garneer de borden af met de koriander en creme frech.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

karinbocuce avatar
karinbocuce

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten