Koffie borstplaat.

  • Nederlands,
  • 20-30 min.

Een Sint ?Nicolaas en kerst lekkernij.`

Deel dit recept

Ingrediënten
  • 200 gr suiker

  • 1 dessertl oploskoffie

  • 4 eetl melk.

  • Boodschappen bestellen

    Bereidingswijze

    Vermeng de suiker goed met de oploskoffie en verwarm dit mengsel langzaam met de melk tot alle suiker is opgelost. Laat de massa verder inkoken. Neem de pan regelmatig van het voor om de dikte van de borstplaat te controleren. De masa is dik genoeg als de laatste druppel die van de roerelepel valt, een draad trekt of heel langzaam van de lepel valt.
    Neem de pan van het vuur en roer in de borstplaat tot de masa begint te knarsen. Schenk de borstplaat uit in een beboterde borstplaatring op een beboterd aanrecht of vetvrij papier.
    Laat de borstplaat afkoelen tot er aan de oppervlakte witte kristalplekjes te zien zijn. Zet de vorm dan rechtop en laat hem verder afkoelen. Neem voorzichtig de vorm eraf door het pennetje los te trekken.

    Log in om een reactie te plaatsen

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    de_gebakkraam avatar
    de_gebakkraam

    Kooktip!

    Maak je koelkast leeg

    Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

    Doorsturen

    Home Recepten