1. Home
  2. Recepten
  3. Marokkaanse keuken
  4. Hercha

Hercha

Door: novemberrain18

  • Marokkaans, Brood
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 06-11-2004

Ingrediënten 6 personen


1/2 el kummelzaadjes (karwij), 1.2 el venkelzaadjes (toko), 400g fijn griesmeel, 7 gedroogde gist, 1 ei losgeklopt, /2 tl zout, 75 g boter gesmolten en afgekoeld


Verder heb je nodig


Bakpapier, vijzel, kom


Griesmeelbrood met venkelzaad en kummel

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Rooster in een droge koekenpan de kummel- en venkelzaadjes tot ze gaan geuren. Laat de zaadjes afkoelen en kneus ze in een vijzel. Doe de griesmeel in een kom en maak een kuiltje in het midden. Doe de gist, het ei, de kummel, het venkelzaad, het zout en de gesmolten afgekoelde boter in het kuiltje. Meng alles vanuit het midden met je handen door de griesmeel en voeg een scheutje handwwarm water toe tot je een zacht, licht en stevig deeg hebt. Laat het deeg afgedekt met een theedoek en op kamertemparatuur,
+/- 30 minuten in de kom rijzen.Kneed het deeg nog eens goed door

Bereidingswijze

Bekleed een bakplaat met bakpapier en bestrooi het papier met griesmeel. Verdeel het deeg in 2 bollen van gelijke grootte. Leg de bollen op een bakplaat en druk ze gelijkmatig uit to ronde broden van
+/- 1 1/2 cm dik. Dek de broden af met een schone doek en laat ze nogmaals +/- 20 minuten rijzen op kamertemparatuur. Zet de bakplaat in de oven en bak de broden in
+/- 15 minuten goudbruin en gaar. Keer de broden en bak ze nog +/- 5 minuten

Serveertip

BRON : TIP



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van novemberrain18
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top