Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Marokkaanse keuken
  5. Tajine met kip

Tajine met kip

Door: vifke

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-11-2004

Ingrediënten


4 kippenvleugeltjes
4 kippenbouten
8 eetlepels gesnipperde ui
4 citroenen in schijfjes
sap van 1 citroen
2 koffielepels gemalen koriander
2 koffielepels geplette zwarte peperbollen
2 koffielepels komijnzaadjes
1 koffielepel saffraandraadjes
1 koffielepel zout
4 eetlepels olijfolie
4 eetlepels gehakte peterselie
2 eetlepels gesnipperde knoflook
2 eetlepels poedersuiker
1/3 l water



Marokkaans: een stoofpotje van kip ; de smaak enorm ten goede, de diverse smaken krijgen in de Tajine alle tijd om goed op elkaar in te werken en ze worden in hun eigen kookvocht klaar gestoofd. Het resultaat is overheerlijke en vetarme gerechten. Voor 4 personen; bereidingstijd: 45 min.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Meng koriander, peper, komijn, saffraan en zout met behulp van een vijzel (of hakmolen of koffiemolen).

2. Wrijf de kipstukken in met olijfolie. Haal ze door het kruidenmengsel en leg ze in een vuurvaste schotel.

3. Bestrooi met peterselie, ui en knoflook.

4. Haal de schijfjes citroen 1 x door de poedersuiker en daarna door wat zout en verdeel ze over de schotel.

5. Zet de schotel op een hoog vuur, keer de kip na 7 min. om en laat de andere zijde nog 7 min. bakken.

6. Blus met water en citroensap.

7. Zet het deksel op de schotel en laat 45 min. stoven op een zacht vuur.


Serveertip

Serveer met rijst, griesmeel of gebakken aardappelentip
De Tajine kan op iedere warmtebron gebruikt worden zoals: gas, houtvuur, elektrisch en in de oven. Het gaarproces verloopt van binnen naar buiten. Je kunt daarom de ingredienten die een langere gaartijd nodig hebben in het midden leggen.Wanneer het gerecht geen vochthoudende ingredienten bevat voeg je er altijd een kopje water aan toe.



Deel dit recept

Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vifke
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top