6 tenen knoflook,gepeldstuk verse gemberwortel van7 1/2cm,geschild2 of 3 verse rode chilipepers,zonder zaadjesolijfolie1 eetlepel mosterdzaad1 eetlepel paprikapoeder2 theelepels gemalen komijn2 theelepels gemalen koriander3 eetlepels garam masala200 ml yoghurt4 middelgrote kipfilets,in grote stukken gesneden1 eetlepel boter2 middelgrote uien,gepeld en dun gesneden2 eetlepels tomatenpurrehandje gemalen cashewnoten of amandelenzeezout1 dl slagroomhandvol verse koriander,gehakthet sap van 1 tot 2 limoenen
DIT IS ECHT EEN HEEL POPULAIR CURRYGERECHT DAT VEEL MENSEN BIJ HUN INDIASE RESTAURANT IN DE BUURT BESTELLEN.ALS JE OOIT HEBT OVERWOGEN OM HET THUIS TE MAKEN,HEB JE JE VAST AFGEVRAAGD HOE ZE HET ZO LEKKER KRIJGEN,MAAR ALS JE DIT RECEPT PROBEER,GARANDEER IK JE DAT JE NIET TELEURGESTELD WORDT.HET MOOISTE ERVAN IS DAT JE,ALS JE NIET VAN KIP HOUDT,OOK LAMSVLEES KUNT GEBRUIKEN,OMDAT HET VLEES APART VAN DE SAUS BEREID WORDT.JAMIE OLIVER.
Rasp de knoflook en gember op de fijnste kant van een kasrasp in een kom.hak de pepertjes zo fijn mogelijk en meng ze met de gember en knoflook.verhit eenflinke scheut van de olie in een pan en doe de mosterdzaadjes erbij.wanneer ze beginnen te ploppen,mogen ze samen met de paprikapoeder,komijn,gemalen koriander en 2 eetlepels van de garam masala bij het knoflook-en gembermengsel.doe de helft van dit mengsel in een kom,roer de yoghurt erdoor en doe de stukken kip erbij.hussel alles goed en laat de kip een halfuur marineren.laat de boter smelten in de pan van de mosterdzaadjes en laat hierin de gesneden ui en de andere helft van het kruidenmengsel 15 min. op een laag vuur baken,zonder bruin te laten worden-als het goed is,begint het al heerlijk te ruiken!doe de tomatenpuree en de gemalen noten erbij en giet een halve liter water met een halve theelepel zout in de pan.roer alles goed door en laat het een paar min. zachtjes pruttelen.laat de saus inkoken tot hij iets dikker is geworden.zet hem even opzij.bak de stukken gemarineerde kip door en door gaar.warm de saus op en roer de room en de 3e lepel garam masala door.proef de saus en breng hem zonodig op smaak.zodra de saus kookt haal je hem van het vuur en kunnen de gebakken stukken kip erbij.
Bestrooi de curry voor het serveren met de gehakte koriander en besprekelmet het citroensap.geef er bamatirijst,papadums en voldoende koud bier bij.
Jamie Oliver
danaresh 22-04-2019
Ik heb het gemaakt en vond er persoonlijk nogal weinig smaak aan. Heb er extra kruiden bij gedaan en een hadvol erwtjes, en nu is het een recept dat ik veel zal gaan maken.
annelien_a 04-12-2017
Gemaakt in de slowcooker.Eerst kruiden zachtjes aangebakken en an alle ingredienten op 'low' enkele uren pruttelen. Als laatste koriander en room erdoor. En kemirienoten ipv cashew
Elegantchaos 17-11-2017
Heb hier en daar een klein beetje aangepast - currypast ipv pepers, kokosmelk ipv melk - en ik had helaas geen nootjes in huis. Maar, heerlijk. Die ga ik onthouden.
IkDeJas 19-04-2017
Caps lock.
Lammy1954 06-06-2015
Ik heb het gerecht nog aardig op moeten peppen om het lekker op smaak te brengen, zoals extra kruiden,en zout, een kippebouillonblokje en 3 eetlepels rode currypasta. Toen had het de smaak zoals tikka masala moet smaken.