Vlaamse wafels
- Belgisch, Banket
- 30-60 min.
Ga op nieuwjaar eens gezellig met z?n allen rond de tafel zitten en bak poffertjes, wafeltjes of van die dikke grove wafels. Heerlijk en gezellig.
Vroeger werden deze wafels gebakken met een ouderwets wafelijzer op de kachel. Tegenwoordig waordt het ons allemmal veel gemakkelijker gemaakt met een elektrisch wafelijzer waarmee de wafels niet kunnen mislukken. Zet wel een dienblad onder het wafelijzer , tegen het knoeien.
Bereidingswijze
Los de gist op in de lauwwarme melk. Splits de eieren en voeg de eidooiers met het zout, poedersuiker, vanillesuiker en cognac toe. Schep de bloem erdoor en voeg de gesmolten boter toe. Klop de eiwitten zeer stijf en spatel ze erdoor. Laat dit alles 20 minuten op een warme en vochtige plaats rijzen en bak er in een ingevet wafelijzer wafels van. Bestrooi deze nog warm met poedersuiker.