Vlaamse wafels

  • Belgisch, Banket
  • 30-60 min.

Ga op nieuwjaar eens gezellig met z?n allen rond de tafel zitten en bak poffertjes, wafeltjes of van die dikke grove wafels. Heerlijk en gezellig.
Vroeger werden deze wafels gebakken met een ouderwets wafelijzer op de kachel. Tegenwoordig waordt het ons allemmal veel gemakkelijker gemaakt met een elektrisch wafelijzer waarmee de wafels niet kunnen mislukken. Zet wel een dienblad onder het wafelijzer , tegen het knoeien.

Deel dit recept

Ingrediënten
25 gr gist
? dl lauwwarme melk
4 eieren
snufje zout
1 eetl poedersuiker
1 zakje vanille suiker
2 eetl cognac
250 gr bloem
125 gr gesmolten boter
boter om in te vetten
poedersuiker om te bestrooien.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Los de gist op in de lauwwarme melk. Splits de eieren en voeg de eidooiers met het zout, poedersuiker, vanillesuiker en cognac toe. Schep de bloem erdoor en voeg de gesmolten boter toe. Klop de eiwitten zeer stijf en spatel ze erdoor. Laat dit alles 20 minuten op een warme en vochtige plaats rijzen en bak er in een ingevet wafelijzer wafels van. Bestrooi deze nog warm met poedersuiker.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

de_gebakkraam avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten