1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Notenflorentines

Notenflorentines

  • Belgisch, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-11-2004

Ingrediënten


* 300g hazelnoten
* 50g honing
* 150g suiker
* 2,5dl slagroom
* 100g geschaafde amandelen
* geraspte schil van 1 citroen
* kaneel
* 30g bloem
* melk



Herfst = noten, noten = florentines

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Rooster de hazelnoten in een voorverwarme oven (200 a 225?C) gedurende 8 a 12 minuten. Schudt ze in een vergiet en wrijf de velletjes eraf.

Bereidingswijze

Breng de honing, suiker en slagroom aan de kook in een pan en laat 5 a 6 minuten koken.
Roer hier de hazelnoten, de amandelen, de citroenschil, de kaneel en de bloem erdoor. Laat al roerend opkoken.
Haal het mengsel van het vuur en schep het met een eetlepel op een stuk bakpapier. 1 florentine is ong. 1,5 eetlepel.
Bevochtig je handen met melk en druk de florentines wat plat zodat de hazelnoten mooi verdeeld zijn.
Schuif de bakplaat in een voorverwarmde oven (175?C) en laat 20 minuten bakken.
Laat na het bakken de florentines ong. 10 min. afkoelen op de bakplaat voor je ze eraf haalt.

Serveertip

Je kan de florentines nog bedekken met chocolade aan een zijde maar ze zijn ook lekker zonder!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tuxie


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tuxie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top