1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Stopvaarve (stamppot bruine bonen)

Stopvaarve (stamppot bruine bonen)

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-11-2004

Ingrediënten 4 personen


Wat mout der in:

n Kilo eerappels, n pond broene bonen (mag ook oet blik), n pond vet spek, n beetje zolt.



Lekker veur de winter

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Hou mout je t doun:

Eerappels schillen, op t stel zetten met roem wotter en goar koken.
De broene bonen waarm moaken.
Ondertied t stokje vet spek in plakjes snieden en oetbakken.
De goare eerappels ofgaiten in n gatjepaan en de broene bonen net zo.
Bonen en eerappels stampen en der spekvet deurhen doun om t smui te kriegen,
eventueel n beetje zolt der bie.
Stopvaarve is lekker met oetbakken vet spek en zuit-zoere robaiten.
As t zo dreuge is dajje der in draaigen te stikken din kinje der n beetje koumelk deurdoun.

Serveertip

Lekker met zoet zure komkommers



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kruize95


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kruize95
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top