Karamelsquares

  • Schots, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 05-11-2004

Er kruipt wel wat tijd in maar het resultaat is het waard!!

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
* Shortbread: 100 g boter, 3 el suiker, 57 g maisbloem, 85 g gewone bloem

* Karamel vulling: 128 g boter, 85 g bruine suiker, 2 el honing, 397 g gecondenseerde melk met suiker, 5 ml vanille-esence

* Chocolade topping: 227 g gesmolten chocolade
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Rechthoekige bakvorm van 18 op 28 cm.

Voorbereiding

Bekleed de bakvorm met bakpapier.

Bereidingswijze

Shortbread:

* Verwarm de oven voor op 175 ?C

* Klop de boter en de suiker luchtig, voeg de gezeefde bloem toe en kneed lichtjes.

* Druk uit in de vorm en bak dit 25 min. in de oven.

Karamel vulling:

* Verwarm de boter, bruine suiker en honing al roerend tot een homogene massa. Breng het dan aan de kook en laat 7 min. koken.

* Klop er de gecondenseerde melk en de vanille onder.

* Giet het bovenop de shortbread en zet voor 20 min. in de oven.

Chocolade topping:

* Laat het gebak volledig afkoelen in de vorm.

* Giet er de gesmolten chocolade over en laat opstijven.

Serveertip

Snij in vierkantjes als de chocolade stevig is.

Bewaar de squares in een luchtdichte doos op kamertemperatuur.

Laatste reacties

kukibo avatar
kukibo 22-05-2012

Gemaakt! Gelukt! En lekker! -> ... http://dl.dropbox.com/u/1163357/shortbread.jpg ... ;) ..Bedankt!

leenfrenssen avatar
leenfrenssen 12-05-2012

Maisbloem is de gewone maizena (dus niet van die roux of sausdingen). Aardappelzetmeel kan ook. Het maakt het geheel wat lichter. Hoe een Friese vlag blik eruit ziet weet ik niet, dus daar kan ik je niet mee helpen.

kukibo avatar
kukibo 11-05-2012

Klinkt geweldig! Ik ga het dit weekend maken :) Heb wel 2 vraagjes; stel ik kan geen maisbloem vinden, kan ik de hoeveelheid dan 1 op 1 vervangen door gewone bloem? Dat het totaal 142 gram bloem is? En ik vroeg me af of 379 gr gecondenseerde melk gelijk staat aan 1 zo`n Friese Vlag blik? Kan niet wachten tot het klaar is ;)

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten