1. Home
  2. Recepten
  3. Goedkope en snelle keuken
  4. Meringue
  5. Rabarbertaart met meringue

Rabarbertaart met meringue

  • Goedkoop en snel, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-11-2004

Ingrediënten 8 personen


* taartbodem (geen bladerdeeg)
* vulling: 3 stengels rabarber, 1 1/2e pakje puddingpoeder, grote tas melk, suiker
* meringue: 4 eiwitten, enkele scheppen (vanille)suiker


Verder heb je nodig


Taartvorm


Als je de bodem koopt is het maar weinig werk

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Als je het recept hebt, moet je het perfect zoete deeg van Jamie Oliver gebruiken. Er kruipt wel wat werk in maar het is overheerlijk

Bereidingswijze

* Bak de bodem 15 minuten blind (zie verpakking), bestrijk met wat eiwit en zet nog een 30 sec. terug in de oven.
* Snij intussen de rabarber in stukjes, strooi er een beetje suiker over en laat zo even staan. Hier worden de stukjes zachter door.
* Los het puddingpoeder op in de tas melk
* Beleg de bodem met de stukjes rabarber, giet er het melkmengsel over en strooi hier nog wat suiker over
* Laat 20 minuten bakken op 180?C
* Klop de eiwitten stijf en klop er de suiker onder. Schep op de rabarber en zet nog een achttal minuten in de oven tot het eiwit goudbruin is.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van leenfrenssen


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van leenfrenssen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top