Bladerdeeg

  • Nederlands,
  • 60-120 min.

Deel dit recept

Ingrediënten
100 gr bloem
100 gr boter
snufje zout
? dl ijskoud water
bloem om te bestuiven.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Zeef de bloem in een kom. Zorg dat de boter ijskoud en hard is. Leg de boter in de bloem en snijd deze met 2 messen tot nootjes. Voeg het zout toe en hussel het water erdoor. Kneed niet
Bestrooi een werkvlak met bloem en leg de massa erop. Begin met luchtig uitrollen. Keer de massa zo af en toe. Vouw nu het al wat samenhangende deeg in drieen en keer het een slag.
Rol weer uit, vouw het in drieen en keer het weer een slag. Rol het deeg weer uit en vouw het in drieen. U hebt nu een ?toer?gemaakt. Laat het deeg voor tenminste 1 uur in de koelkast rusten. Maak weer een ?toer?en laat het deeg weer rusten. Nu voor 30 minuten. Rol het deeg nu weer uit en steek er koekjes uit of stengels, of maak er flapjes van.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

de_gebakkraam avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten