1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Kalkoenterrine met olijven

Kalkoenterrine met olijven

  • Internationaal, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-11-2004

Ingrediënten 12 personen


500 g kalkoenfilet 125 g groene olijven met piment
1 bosje krulpeterselie
1 teentje knoflook
versgemalen peper en zout
8 sneetjes witbrood 2 dl melk
3 eieren
1 eetl oude rode port
hazelnootolie
Rood lof
waterkers
4 eetl olijfolie extra vierge
1 eetl balsamicoazijn
parmaham


Verder heb je nodig


Keukenmachine met sikkelmes stoomoven


Kalkoenterrine met olijven uit de steamer

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Van 500 g kalkoenfilet 250 g in plakken snijden van een ? cm.

Van 125 g groene olijven met piment 16 olijven bewaren en de rest grof hakken.

1 bosje krulpeterselie 1 teentje knoflooken de rest van de kalkoenfilet in de keukenmachine met sikkelmes fijn hakken, met
versgemalen peper en zout op smaak brengen.

Van 8 sneetjes witbrood de korst halen, in
2 dl melk weken in de stoomoven.
Kookstand: 90?C
Kooktijd: 10 minuten.

Brood uitknijpen en aan het vlees toevoegen. Vermengen met 3 geklopte eieren 1 eetl oude rode port en de gehakte olijven.

De terrines met hazelnootolie bestrijken. De helft van het vlees in de vormen doen, daarop de plakken kalkoenfilet, daarop in het midden naast elkaar de olijven leggen en met de rest van het mengsel afdekken.

De terrines in de stoomoven schuiven.

Kookstand: 95?C
Kooktijd: 40 minuten.

Met de kerntemperatuurvoeler van de oven kunt u controleren of de terrine in het midden een temperatuur heeft bereikt van 72?.







Voorgerecht


Kalkoenterrine met olijven
(voor twee terrines van een halve liter)




Serveertip

Presentatie:

Midden op groot bord een metalen ring zetten.

Rood lof en waterkers grof plukken en door een dressing halen van
4 eetl olijfolie extra vierge
1 eetl balsamicoazijn
grof gemalen peper en zeezout

Dit in de metalen ring doen, metalen ring verwijderen en hierop een plak terrine leggen. Als garnering een plak uitgebakken
parmaham op de terrine leggen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van princedirk


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van princedirk
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top