1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Appelbeignets

Appelbeignets

  • Nederlands, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-11-2004

Ingrediënten


6 zure appels
citroensap
suiker
kaneel
beignetbeslag naar keuze
frituurvet of olie
poedersuiker.



Een december lekkernij.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de appelen en boor ze uit. Snijd ze in plakken van circa 2 cm dik. Besprenkel de plakken met citroensap en bestrooi ze met suiker en kaneel. Maak het beignetbeslag. Verhit het vet of olie tot 180?C.
Haal met een vork een plak appel door het beslag en bak deze in het vet of olie , met niet teveel tegeloijk, gaar en bruin. Laat de beignets op keukenpapier uitlekken en bestrooi ze met poedersuiker.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van de_gebakkraam


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van de_gebakkraam
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top