Gevulde gebakken forel

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Drie soorten gemalen peper maken deze vulling nogal pikant. Verminder de hoeveelheid als u liever een wat mildere smaak hebt.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 hele forellen - 60 gram boter - 1 kleine ui - 1 stengel bleekselderij -`1/2 rode paprika - 2 lente-uitjes - 1 teentje knoflook - 1/8 theelepel witte peper - 1/8 theelepel cayennepeper - 1/8 theelepel zwarte peper - 1 theelepel versgehakte dille - 2 theelepels gehakte peterselie - 60 gram droge broodkruimels - 1 ei - snufje zout.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Was de forellen goed en dep ze droog. Laat de helft van de boter smelten in een middelgrote steelpan. Voeg ui, bleekselderij, rode paprika, lente-uitjes en knoflook toe. Bak de groenten in ongeveer 3 minuten op matig vuur zacht. Roer de witte peper, cayenne en zwarte peper, de dille en de peterselie erdoor. Neem de pan van het vuur, voeg de broodkruimels toe en klop het ei er geleidelijk door, doe er precies genoeg in om de ingredienten van de vulling bij elkaar te houden. Breng de vulling op smaak met zout. Vul de forellen met elk een even grote hoeveelheid vulling en leg de vissen in een ovenschaal. Verspreid de rest van de boter erover en bak de forellen, zonder ze af te dekken, ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Serveertip

Als u wilt kunt u ze voor het opdienen nog even laten bruinen onder een voorverwarmde grill

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

kok.v.2 avatar
kok.v.2

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten