1. Home
  2. Recepten
  3. Marokkaanse keuken
  4. Chabakia (Gefrituurde honingvlecht)

Chabakia (Gefrituurde honingvlecht)

  • Marokkaans, Lunch/Brunch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-11-2004

Ingrediënten


250 gr. bloem - 60 gr. geroosterd & gemalen sesamzaad - half zakje bakpoeder - 1 tl kaneel - plukje saffraan geweekt in 2 el oranjebloesemwater - 1 ei - 1 el azijn - 50 gr. gesmolten boter - snufje zout - 1 kg. vloeibare honing + 2 el oranjebloesemwater - geroosterd sesamzaad om te bestrooien - frituurolie



Een van de redenen dat ik zo blij ben met de Marokkanen die mij omringen hier in Amsterdam-West, is deze gefrituurde lekkernij die alleen tijdens de ramadan wordt gemaakt. Ik koop ze bij de bakker om de hoek, en eet ze wanneer de zon nog vollop schijnt. Voor iedereen die die luxe niet heeft, is hier het recept.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Meng bloem, gemalen sesamzaad, bakpoeder, kaneel, saffraan, ei, azijn, boter en zout met vingertoppen. Voeg beetje bij beetje 10 cl water toe en goed kneden.

Bereidingswijze

Strooi bloem op werkblad en rol een stuk deeg ter grootte van een flinke sinaasappel dun uit. Snijd met een deegwieltje linten van 10 cm lang en 2 cm breed uit. Neem drie linten, plak de uiteinden met wat water aan elkaar en maak er een vlecht van. Plak de andere uiteinden ook met wat water aan elkaar en maak er een soort kroontje van door uiteinden aan elkaar te plakken.
Verhit frituurvet tot 180*c en maak honing met oranjebloesemwater warm op matig vuur.
Laat vlechten in olie aan elke kant 1 a 2 min. bakken. Schep ze uit vet en laat even uitlekken. Dompel ze in de honing. Laat weer even uitlekken. Leg ze op een schaal en bestrooi met geroosterd sesamzaad. Laat afkoelen en serveer.

Serveertip

Met dank aan Johannes van Dam.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van maaike76


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van maaike76
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top