Hazebout in bier gestoofd

  • Internationaal, Feestmaaltijd
  • > 120 min.


Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1 prei
  • 150 gr boter of margarine
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kruidnagels
  • 6 peperkorrels
  • 1 tl tijm
  • 0.5 liter zoet bier (bv. Kriek Lambik)
  • 4 hazebouten (1kg)
  • 1/8 liter slagroom
  • 1 el aardappelmeel
  • 2 takjes peterselie
  • Boodschappen bestellen

    Voorbereiding

    Ui pellen en snipperen. Wortel schoonmaken en in stukjes snijden. Prei schoonmaken en in ringen snijden.
    In een pan 25 gram boter verhitten. Ui, wortel, prei, laurierblaadjes, kruidnagels, peperkorrels en tijm toevoegen.
    Ca. 5 minuten zachtjes bakken en regelmatig roeren. Pan van het vuur nemen en het bier toevoegen.
    Biermengsel (marinade) in kom doen. Hazebouten hierin leggen en ca 10 uur marineren.

    Bereidingswijze

    Hazebouten uit de biermarinade halen en met keukenpapier droogdeppen. In een grote braadpan 125 gram boter verhitten en de hazebouten snel aan alle kanten goudbruin bakken. Boven een maatbeker de marinade zeven en 3,5 deciliter vocht afmeten. Aan hazebouten toevoegen en met het deksel op de pan het vlees in ca 1,5 uur
    gaar stoven. Hazebouten uit de pan nemen en in een schaal warm houden.
    Slagroom aan braadvocht toevoegen en ca 2 minuten laten doorkoken. In een kommetje aardappelmeel met 2 eetlepels koud water glad roeren. Al roerende bij het braadvocht schenken. Aan de kook brengen.
    Blijven roeren tot de saus licht gebonden is. Saus op smaak brengen met zout en peper. Peterselie er boven fijnknippen. Saus over doen in een sauskom.

    Serveertip

    Lekker met spruitjes en rijst of aardappelpuree.

    Log in om een reactie te plaatsen

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    hobbykok34 avatar
    hobbykok34

    Kooktip!

    Maak je koelkast leeg

    Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

    Doorsturen

    Home Recepten