1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Garnalen
  5. Bisque van garnalen

Bisque van garnalen

Door: luckyjo

  • Frans, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-11-2004

Ingrediënten 8 personen


675 gram ongepelde garnalen - 1 1/2 eetlepel plantaardige olie - 2 fijngesneden uien - 1 grote fijngesneden wortel - 2 stengels fijngesneden bleekselderij - 2 liter water - paar druppels citroensap - 2 eetlepels tomatenpuree - 1 bouquet garni - 4 eetlepels boter - 50 gram bloem - 4 eetlepels cognac - 1 1/2 dl slagroom - zout en witte peper - gladde peterselie voor garnering



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pel de garnalen en bewaar de koppen en
schalen voor de bouillon
Laat de gepelde garnalen afkoelen
Verhit de olie, voeg de koppen en schalen
toe en bak ze al roerend op hoog vuur
tot ze bruin worden
Draai het vuur lager en voeg de groenten toe
Frituur het 5 minuten tot de uien zacht zijn



Voeg het water, citroensap, tomatenpuree
en bouquet garni toe
Breng het geheel aan de kook
dek de pan af en laat het
25 minuten pruttelen
Haal de bisque door een zeef



Smelt de boter op matig vuur
Roer de bloem erdoor en bak het
al roerend licht goudbruin
Voeg de cognac toe en roer geleidelijk
de helft van de bouillon erdoor
Roer het glad en voeg de rest toe
Breng het op smaak met zout en peper
Draai het vuur lager, dek de pan af
en laat de soep al roerend
5 minuten pruttelen



Giet de soep in een schonee pan
Voeg de slagroom en citroensap toe
Roer het grootste gedeelte
van de garnalen erdoor en verhit
de soep al roerend
Verdeel de soep over 8 borden en
schep in het midden wat garnalen
Garneer verder met peterselie



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top