1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Kippenlevertjes
  5. Salade met gebakken kippenlevertjes

Salade met gebakken kippenlevertjes

Door: luckyjo

  • Nederlands, Salade
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-11-2004

Ingrediënten 4 personen


75 gram blaadjes jonge spinazie - 75 gram blaadjes lollo rosso - 5 eetlepels olijfolie - 1 eetlepel boter - 225 gram kippenlevertjes in dunne reepjes - 3 eetlepels vin santo - 75 gram Parmenzaanse kaas in krullen - zout en zwarte peper



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was en droog de blaadjes spinazie en lollo rosso
Scheur de blaadjes in kleine stukjes
en leg ze in een grote kom
Bestrfooi ze naar smaak met zout en peper
en schud het geheel door elkaar



Verhit 2 eetlepels olie met de boter
in een grote braadpan
Voeg de kippenlevertjes toe zodra de olie
en boter schuimen en roerbak ze
5 minuten op matig vuur tot ze
van buiten bruin en
van binnen nog roze zijn
Neem de pan van het vuur



Haal de levers met de schuimspaan uit de pan
laat ze uitlekken op keukenpapier
en verdeel ze over de sla
Verhit de pan opnieuw op matig vuur
voeg de wijn en de rest van de olie toe
en rooer het geheel tot het gaat sissen
Schenk de dressing over de salade
en schud het geheel
Verdeel de salade over 4 borden en
bestrooi met de Parmenzaanse kaas
Serveer het gerecht direct



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top