Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Aardappelkroketjes met Champignons en Spek

Aardappelkroketjes met Champignons en Spek

Door: henny_b_b

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-11-2004

Ingrediënten 4 personen


1 kg aardappelen
zout
versgemalen peper
4 eieren
75 g boter
250 g champignons
1 ui
1 teentje knoflook
150 g gesneden ontbijtspek
mespunt tijmpoeder
zout
versgemalen peper
ca. 4 el bloem
ca. 4 el paneermeel
olie om te frituren



Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de geschilde aardappelen gaar in water met zout, giet ze af en laat ze goed droogstomen. Klop 2 eieren los, pureer de aardappelen en roer er de losgeklopte eieren, de helft van de boter en wat peper en zout door. Snijd de schoongemaakte champignons in plakjes. Snipper de ui en de knoflook. Snijd het spek klein. Verhit de resterende boter in de Koekenpan en bak het spek 2 minuten omscheppend uit. Voeg de ui toe en laat glazig fruiten. Boeg de champignons toe en laat op hoog vuur bakken tot ze beginnen te kleuren. Voeg de knoflook toe. Breng op smaak met de tijm en wat peper. Schep het champignonmengsel door de puree. Laat de puree in de koelkast afkoelen en opstijven. Rol er met vochtige handen kroketjes van die ca. 3 cm dik en 5 cm lang zijn. Klop de twee resterende eieren los. Haal de aardappelkroketjes eerst door de bloem, dan door het ei en tenslotte door het paneermeel. Leg ze naast elkaar op een platte schaal in de koelkast tot ze gefrituurd worden.

Bereidingswijze

Verhit de frituurolie tot er damp afkomt. Frituur de aardappelkroketjes met niet te veel tegelijk rondom goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken. Zet ze in een op 100 graden voorverwarmde oven tot ze allemaal gefrituurd zijn.

Serveertip

Lekker bij gebakken of geroosterd vlees of bij kip.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henny_b_b
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top