Komkommersoep (ook lekker voor de feestdagen)

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Komkommersoep (ook lekker voor de feestdagen)

    Komkommersoep (ook lekker voor de feestdagen)

    Komkommersoep (ook lekker voor de feestdagen)

  • Komkommersoep (ook lekker voor de feestdagen)

    Komkommersoep (ook lekker voor de feestdagen)

    Komkommersoep (ook lekker voor de feestdagen)

  • Komkommersoep (ook lekker voor de feestdagen)

    Komkommersoep (ook lekker voor de feestdagen)

    Komkommersoep (ook lekker voor de feestdagen)

  • Komkommersoep (ook lekker voor de feestdagen)

    Komkommersoep (ook lekker voor de feestdagen)

    Komkommersoep (ook lekker voor de feestdagen)

  • Komkommersoep (ook lekker voor de feestdagen)

    Komkommersoep (ook lekker voor de feestdagen)

    Komkommersoep (ook lekker voor de feestdagen)

  • Komkommersoep (ook lekker voor de feestdagen)

    Komkommersoep (ook lekker voor de feestdagen)

    Komkommersoep (ook lekker voor de feestdagen)

  • Komkommersoep (ook lekker voor de feestdagen)

    Komkommersoep (ook lekker voor de feestdagen)

    Komkommersoep (ook lekker voor de feestdagen)

Ik heb ooit eens een heerlijke komkommersoep gegeten in een restaurant. Het recept van de kok krijg je zelden dus heb ik de soep zelf geprobeerd na te maken en wij vonden zo lekker dat het beslist niet zal misstaan bij een dinertje.
Het is een heerlijk voorgerecht/amuse of een zomaar een 'tussendoor soep'.
Kan ook worden geserveerd bij een Barbecue.
Maak het dan van te voren, zet in de koelkast en serveer het lekker koud tussen de gerechten door, super lekker!
Deze soep kan koud of warm geserveerd worden.
Gebruik bieslook of dille als garnering of strooi er kleine croutonnetjes over.
Ik maak zelf de kleine croutonnetjes want supermarkt croutons koop ik niet. Gewoon zelf maken is veel lekkerder en ze kosten je alleen wat oud brood, olie en je eigen kruiden. Bovendien weet je dan precies wat erin zit!
Als je deze soep warm wilt eten, serveer hem dan eens in een wat grotere kom.
Als je soep overhoudt kan je hem goed afgedekt in de koelkast bewaren, de volgende dag is hij nog net zo lekker.
Wil je de soep opwarmen? Dat kan makkelijk want het geklutste eigeel was namelijk al aan de hete vloeistof toegevoegd en was dus al gaar.
Als je i.p.v. kippenbouillon een groentebouillon gebruikt dan is het geschikt voor Vegetariers.
.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 grote komkommer (Gewassen, en gedeeltelijk geschild (om en om banen)
1 ui ( grof gesneden)
1 teentje knoflook (door de helft)
25 g boter
5 dl kippenbouillon (wil je het vegetarisch houden neem dan groentebouillon)
Als je bouillon gebruikt neem dan OF eigengemaakte OF een blokje (kuipje) van een heel goed merk, dat is een wereld van verschil.
2 el creme fraiche ( of een scheutje slankroom)
peper / zout
Dille (1 eetlepel vers of 1 theelepel gedroogd)
1 eierdooier
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 120,58 kcal
Koolhydraten 3,91 g
Eiwitten 2,19 g
Vetten 10,39 g
Benodigdheden
Keukenmachine Of Blender Of staafmixer

Bereidingswijze

1. Verhit de boter in een pan (niet bruin laten worden), fruit de ui hierin tot deze glazig ziet.
2. Voeg komkommer en knoflook toe en laat 5 minuten zachtjes stoven.
3. Voeg vervolgens de kippenbouillon toe en laat 15 minuten op een laag pitje staan, roer af en toe.
4. Als je verse dille hebt hak dat intussen zeer fijn.
5. Heb je geen verse dille voeg dan de gedroogde dille toe als de soep 10 minuten op staat.
6. Als de tijd om is, pureer dan de komkommersoep in de Keukenmachine OF blender OF zet de staafmixer erin.
7. Voeg de creme fraiche toe.
8. Kluts de eidooier en kluts (met een vork) een eetlepel wat afgekoelde soep erbij.
9. Dan terwijl de blender aanstaat of de staafmixer zijn werk doet giet je de verdunde geklutste dooier erbij.
10. Kluts de eidooier en kluts (met een vork) een eetlepel wat afgekoelde soep erbij
11. Dan terwijl de blender aanstaat of de staafmixer zijn werk doet giet je de verdunde geklutste dooier erbij. (eidooier wordt gaar en kan nu niet 'klonteren').
12. Breng op smaak met peper en zout en roer er (als je het gebruikt) vers gehakte dille erdoor.

Serveertip

In plaats van dille kun je ook fijngesneden verse bieslook nemen.
Ik vries overgebleven eiwitten altijd in. Gewoon per eiwit in een ijsblokjes bakje.
Eiwit gebruik ik dan weer voor bvb schuimgebak.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

alidada avatar
alidada

Doorsturen

Home Recepten